Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Folytatódik a jóléti program

A Magyar Szocialista Párton belüli reformokról, a jóléti rendszerváltás programjáról és a Fidesz politizálásáról beszélt Jánosi György választmányi elnök a hétvégén Mosonmagyaróváron.
A Magyar Szocialista Párt országjáró pártaktívájának mosonmagyaróvári állomásán tartott sajtótájékoztatót a hétvégén Jánosi György, a szervezet választmányának elnöke.

Jóléti rendszerváltás

A korábbi miniszter kiemelte: az összejövetelen alapvető elvárásként fogalmazódott, hogy a kormánynak következetesen folytatnia kell a szociális fordulat és a jóléti rendszerváltás programját. Ha szűkösebb keretek között is, de meg kell tartania az eddig adott többlettámogatások értékét és a leginkább rászorulók részére további juttatásokat adni. Az elnök szerint az egész Európát érintő gazdasági recesszió hazánkban is érezteti hatását. A szűkösebb anyagi lehetőségek ellenére a jövő évben tovább folytatódik a szociális fordulat és a jóléti rendszerváltás. A kormány folytatja a tankönyv-támogatási rendszer kiterjesztését, így közel 750 ezer diák jut ingyen tankönyvcsomaghoz.

Több a gyerekeknek

A gyermekétkeztetés kereteinek bővítésével jövőre 100 ezer óvodás számára biztosítanak ingyenétkezést, közel 400 ezer óvodásnak, illetve iskolásnak pedig ötven százalék kedvezményes étkeztetést. Folytatják az özvegyi nyugdíjak helyzetének javítását és a felsőoktatási intézmények hallgatói körében ötven százalékkal emelik a lakhatási támogatást.

Politikai centrumot

Jánosi György úgy véli, a pártnak vissza kell térnie a társadalommal folytatott párbeszéd közvetlen formáihoz, hogy lássák, milyen gondok feszítik az egyes társadalmi rétegeket. A szűkös költségvetési keretek között is a tömegesen jelentkező problémák megoldására kell nagyobb gondot fordítani. A kormányhoz viszonyítva erőteljes és egyenrangú politikai centrummá kell tenni a párt vezetését. Ezzel segíteni tudják a kormányzatot döntési, társadalmi elfogadtatásában és tehermentesíteni a gyakran méltatlan pártpolitikai viták alól.

Méltatlan, botrányos

Jánosi György méltatlannak, elfogadhatatlannak és botránypolitizálásnak nevezte a Fidesz politikáját. Az elnök szavai szerint a legnagyobb ellenzéki párt haragszik az egész társadalomra és meg akarja büntetni az országot, amiért megvonta tőle a bizalmat a legutóbbi választásokkor. A Fidesz képes minden eszközrendszert mozgósítani azért, hogy újra visszaszerezze a hatalmat, függetlenül az európai kultúrától és demokratikus jogoktól – hangsúlyozta Jánosi György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól új szervezeti keret a vízügynél

A vízügyi igazgatóságokat egy kormánydöntést követően januártól két részre bontják: a megalakuló, s… Tovább olvasom