Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Folytatódik a bordélyháború Hegyeshalomban

Figyelem!

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

A Kisalföld megtalálta azt a bordélytulajdonost, aki fizetett hirdetésekben küzd a hegyeshalmi örömtanyák bezárásáért. Állítja, bizonyítékai vannak a night clubokban folyó édes életről.
2017. január 25-i számunkban „Bordélyviszály a határon" címmel írt arról a Kisalföld, hogy valaki fizetett hirdetésekben próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy törvénytelenül bordélyházként üzemeltetett bárok működnek Hegyeshalomban.

Korábbi megkeresésünkre a hatóságok elmondták: a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság jelenleg két intézmény ügyében folytat büntetőeljárást prostitúció elősegítése bűntett megalapozott gyanúja miatt.
A hirdetést feladó J. L. elmondta, maga is járt az említett szórakozóhelyeken és igénybe is vette a ház szolgáltatásait.

Egy másik ház ügyében az elrendelt nyomozást megszüntették, mert a bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható. További két egységben a rendőrség prostitúció elősegítése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. Ezek az eljárások 2016-ban lezárultak, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Lapunk megtalálta azt a nickelsdorfi kaszinóüzemeltetőt, aki a hirdetések feladója volt. Neve elhallgatását kérte, de válaszolt kérdéseinkre. Megkérdeztük, mi alapján feltételezi, hogy illegális tevékenységet űznek e hegyeshalmi házak falai között. Az ausztriai bordélyt is üzemeltető férfi úgy válaszolt, ő még nem járt olyan night clubban, ahol ne várták volna a vendégeket szexuális szolgáltatással is. A hirdetést feladó J. L. elmondta, maga is járt az említett szórakozóhelyeken és igénybe is vette a ház szolgáltatásait.

– Hang- és videofelvételünk is van arról, mi zajlik a szórakozóhelyeken, melyeket bizonyítékként a rendőrség rendelkezésére bocsátottunk. Egy ott dolgozó lány vallomást is tett. A kézhez kapott felszólítás szerint magát a létesítményt, a házat kell bezárni, nem csupán az adott üzlethelyiséget. Tudomásom szerint október 4-én megvonták a hely működési engedélyét, ezt követően még október 22-ig üzemelt a hely, majd bezárták pár napra, de október 30-án már újranyitott a ház, érvényes működési engedéllyel. A hegyeshalmi jegyző arra hivatkozik, hogy nem folyik büntetőeljárás az üzemeltető személy ellen. Felmerül a kérdés, miért vette el korábban a jegyző az engedélyt? Ha elvette, most miért adta vissza? – kérdezte J. L.

Azt is megtudtuk, miért kiemelten fontos a hirdetést feladó számára, hogy bezárjanak a Hegyeshalomban üzemelő állítólagos bordélyházak. J. L. válaszaiban kitért arra, hogy az illegálisan működő házak konkurenciát jelentenek számukra.

– Ausztriában, Nickelsdorfban én is üzemeltetek egy hasonló házat legálisan. A helynek szigorú kritériumoknak kell megfelelnie, emellett rendszeresen adózom is a bevételből. Magyarországon bordélyházat üzemeltetni bűncselekmény, s mivel a hegyeshalmi night clubok papíron másfajta tevékenységet űznek, nem vagyok biztos benne, hogy ez mindenütt így lenne – mondta a nickelsdorfi bordélyház vezetője.

A neve elhallgatását ugyancsak kérő P. I. korábban bordélyházat üzemeltetett Hegyeshalomban, de 2012-ben a hatóságok egy razzia során bezárták a műintézményt. P. I. lapunknak elmondta: „2013 óta folyamatos feljelentések alatt állnak a helyek, azonban csupán 2016-ra sikerült eredményt elérni: a tavalyi évben zárt be a négy házból kettő. A másik kettő a mai napig üzemel. Számomra talányos, hogy a rendőrség miért nem intézkedett még a működő létesítményekkel szemben. Úgy gondolom, a másik két szórakozóhely is rászolgálna a bezárásra. A törvény előtt legyen mindenki egyenlő" – részletezte a Kisalföldnek P. I.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonudvarról lopott vasat egy fiatal férfi és egy nő - Lovaskocsival vitték a szajrét - fotók

Mosonudvarról lopott vasat egy fiatal férfi és egy nő - Lovaskocsival vitték a szajrét - fotók
A 35 éves férfi és a 24 éves mosonmagyaróvári nő a fémet leadta egy telepen. Tovább olvasom