Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Folytatódik a rehabilitáció

A Szigetközi Rehabilitációt Felügyelő Bizottság csütörtöki ülésén a folyamatban lévő munkálatokról és a jövő évi tervekről tanácskozott. Az elvégzendő munkák között van többek között az élőhely-rehabilitáció is.
Mesés nyugalom
Dr. Pap János országgyűlési képviselő, a Szigetközi Rehabilitációt Felügyelő Bizottság elnöke az idei évre igényelt, illetve megszavazott összegek sorsáról kért tájékoztatást az érintett települések és szervezetek vezetőitől a bizottság tegnapi máriakálnoki ülésén. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 134, a Fertő – Hanság Nemzeti Park 32,2, a Környezetvédelmi Felügyelet 4,4, az önkormányzatok pedig összességében 107,5 millió forintot kaptak idén a tájegység rehabilitációjára. A kivitelezési munkák jelentős része a tervek szerint folyik. A máriakálnoki, illetve a rajkai holtág-rehabilitáció azonban elhúzódik a különböző engedélyek kiadásának csúszása miatt.
Az ülés második felében a jövő esztendőre szóló rehabilitációs tervekről és az ehhez szükséges költségről esett szó. Dr. Pap János hangsúlyozta: fontos, hogy a 2003-as költségvetés elfogadása előtt megfogalmazódjanak az igények, így azok reményei szerint beépíthetőek a jövő évi keretbe. Az előzetes felmérések szerint az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak 250 – 300, a Fertő – Hanság Nemzeti Parknak 40 – 45, a Környezetvédelmi Felügyeletnek 20 – 25, az önkormányzatoknak pedig több száz millió forintra lenne szüksége.
A szükséges munkálatok közt vannak különböző holtágak bekapcsolásai, a vízellátó rendszer üzemeltetése, élővilág-rehabilitáció, az elöregedett szennyvízhálózat felülvizsgálata. Felmerült továbbá a vízellátó rendszer eddigi működésének hatáselemzése, valamint a Mosoni-Duna térségfejlesztési program végrehajtásának lehetőségei. Az önkormányzatoknak augusztus közepéig kell megfogalmazniuk konkrét igényeiket. A képviselő szerint az elképzelések mindegyikét sikerülhet megvalósítani, mivel az előző kormány ígéretet tett arra, hogy a költségvetésben nagyobb összeget biztosít a tájegység rehabilitációjára és bízik benne, hogy ezt a jelenlegi vezetés is támogatja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városközponti búcsú

Az Egyesület a Városközpontért nevű civil szervezet nagyszabású rendezvénysorozatot szervez… Tovább olvasom