Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Folytatódhat a rekonstrukció

A Karolina kórház központi műtőblokkja és diagnosztikai részlegei több mint 800 millió forintból újul meg.
A kormány legutóbbi ülésén tárgyalt a jövő évi címzett támogatási keretre beérkezett pályázatokról. A kabinet elfogadta Mosonmagyaróvár pályázatát a Karolina-kórház rekonstrukciójának folytatására. Bár az Országgyűlés csak novemberben szentesíti a döntést, ám a gyakorlat szerint nem szokta felülbírálni.

Stipkovits Pál polgármester a Kisalföldnek elmondta: az önkormányzat májusban döntött a pályázat beadásáról. A beruházás összköltsége 997,475 millió forint. A központi támogatás 818,4 millió, a fennmaradó 179 milliós önrészt pedig a városnak kell állnia. Az ütemezés szerint a jövő évben 65 milliót, 2007-ben 376 milliót, 2008-ban pedig 377 milliót kap az önkormányzat. A beruházás műszaki tartalmára vonatkozó egyeztetéseket a jövő héten lefolytatják a kormányzati szervekkel, majd ezután megkezdődhet a kiviteli tervek kidolgozása.

A város idei költségvetése 33 milliót biztosít a tervezési díjakra, az elkövetkezendő időben pedig évi 50 milliót vállalt önrészre. Kiemelte: a pályázat elbírálásakor figyelembe vették, hogy a környező települések lakosonként jelentős összeggel támogatják a kórház gép-műszer beszerzését. A polgármester ezért a térség közös sikerének tartja az elnyert támogatást.

Dr. Vörös László igazgató elmondta: a tavaly befejeződött első ütemű rekonstrukcióból a kórház „A" épületének – benne a diagnosztikai részlegek és a központi műtőblokk – felújítása és korszerűsítése maradt ki. Elsősorban ezt hivatott pótolni a második ütem.

A harmadik emeleti műtőblokk a jelenlegi korszerű intézmény leggyengébb pontja. A részleg egy részét – az ambuláns és a nőgyógyászati műtőt – az elmúlt években átalakították, felújították. A légtechnikai rendszerek elavultsága miatt azonban részleges felújításra itt is szükség van. A blokk másik – két műtőt magában foglaló – része viszont teljes átalakításra szorul.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A park egyelőre a gazban vesztegel

A 32 milliárdos termálfürdő és élményváros ügye, s a döntés most már évek óta a kormány és a szakminisztériumok kezében van. Mint ismert, a befektetők négymilliárdos állami szubvenciót kérnének, ám ezt csak a létesítmény felépülése után vennék igénybe. Kétéves huzavona után a beküldött hatástanulmányt tavaly év végén megfelelőnek találták a bírálók. Tovább olvasom