Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Folyamatosan megújul a levéli iskola

A német nemzetiségi oktatás mellett a természettudományok is hangsúlyt kapnak a levéli iskolában. Több osztály is megemlékezett a vörösiszap-katasztrófáról, közösen hajtogatott, rajzolt plakátokkal.
„Soha többé!" – ezt a mottót írták fel plakátjukra a levéli iskola harmadikosai, akik a vörösiszap-katasztrófa tragikus emlékére közösen rajzoltak, festegettek Nagyné Téglás Erika irányításával. Hahn Józsefné osztályfőnök vezetésével az ötödik osztály is elkészítette plakátját. – Nem lettem volna a helyükben – jegyzi meg Misi, az egyik ötödikes. A gyerekek örömmel számolnak be, hogyan készült a közös alkotásuk: – Házakat hajtogattunk, melyeket rögzítettünk a kartonra. Búzadarát ragasztottunk a lapra, amit vörös festékkel kentünk le. A fekete keret a katasztrófának a jelképe.

A levéli gyerekek – sokan zsebpénzükről lemondva – pénzt is gyűjtöttek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, amit a kolontári önkormányzatnak juttattak el.

– Négy éve lettünk nemzetiségi iskola, a gyerekek heti öt órában tanulják a német nyelvet. Német nyelvű bizonyítványt is kapnak. Emellett azonban a természettudományokra is odafigyelünk – veszi át a szót Fenyvesi Gyöngyi, aki az intézményt ötödik éve igazgatja. Egészségnevelési napot tartanak, melyen szó esik az egészséges táplálkozásról, környezetvédelemmel, szexualitással és a drogokkal kapcsolatos előadásokat hallgathatnak. A pedagógusok a program keretében egészséges ételeket, italokat készítenek a gyerekeknek. Márciusban a víz világnapját, áprilisban a Föld világnapját ünnepelik meg. A tó mellett egy tanösvényt alakítottak ki az iskolai alapítvány támogatásával. Most áprilisban újabb öt tájékoztató táblát helyeznek majd ki.

Megemlékeztek: Az ötödikesek osztályfőnökükkel, Hahn Józsefnéval a vörösiszap-katasztrófát ábrázoló plakátjuk előtt.
Megemlékeztek: Az ötödikesek osztályfőnökükkel, Hahn Józsefnéval a vörösiszap-katasztrófát ábrázoló plakátjuk előtt.


– Arra törekszünk, hogy családias, otthonias, gyerekekre odafigyelő intézmény legyünk – összegzi az iskolaigazgató. Nemrég a helyi önkormányzat pályázatával az „Intelligens iskola" program keretében informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére nyert támogatást az intézmény. A projekt teljes költsége 9,1 millió forint, amelyből többek közt tizenegy számítógépet, öt tantermi csomagot (interaktív tábla, notebook, projektor) és további műszaki berendezéseket szereztek be az intézményben. Tavaly az alsósoknak otthont adó épületet újították fel szintén pályázati támogatással. Megoldották a külső szigetelést, új szigetelt nyílászárókat építtettek be és a régebbi épületszárny új tetőt kapott. A főépületben saját erőből egy fejlesztőszobát alakítottak ki és kívül-belül kifestették a tornacsarnokot.

Olvasóink írták

  • 1. SiLa 2011. február 06. 19:42
    „Gratulálok, csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvan jánossomorjai program

A napokban városi civil fórumot szerveztek a jánossomorjai Balassi Bálint Művelődési Házban, melyen… Tovább olvasom