Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Foltozzák a kázméri utat

Javítják a Mosonszolnokot Albertkázmérpusztával összekötő utat. Az itteni burkolatra már több éve ráférne egy nagyobb felújítás, ám pénz hiányában ez tolódik. Addig is kátyúznak e szakaszon.
Kátyúzási munkákat végeznek a Mosonszolnokot Albertkázmérpusztával összekötő útszakaszon. Mint már írtunk róla, itt a sok kátyú és a burkolat töredezettsége miatt a sebességkorlátozás betartása mellett – amely 40 kilométer óránként – a szembejövőknek muszáj lehúzódniuk a padkára, hogy a járművek elférjenek egymás mellett.

Most a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mosonmagyaróvári üzemmérnöksége hideg aszfalt beépítésével az út legrosszabb szakaszain javítja a gödröket.

Hideg aszfaltot építenek be az üzemmérnökség munkásai – hasonló feladatokat látnak el folyamatosan az egész környéken.
Hideg aszfaltot építenek be az üzemmérnökség munkásai – hasonló feladatokat látnak el folyamatosan az egész környéken.

„Felújítási terveink között szerepel a 8505-ös számú út Mosonszolnok és Albertkázmérpuszta közötti több mint 12 kilométeres szakasza is. A projekt a felújításra szoruló, határon átnyúló útkapcsolatok fejlesztését biztosítaná. Társaságunk még 2013-ban elkészítette a szakasz felújításához szükséges műszaki terveket, valamint a szakhatósági tanulmányokat.

Ennek keretében Natura 2000 hatásbecslést, illetve előzetes környezeti hatásvizsgálatot is készíttettünk. Ezeket a környezetvédelmi hatóság jóvá is hagyta. Csináltattunk régészeti tanulmányt is, amelyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Örökségvédelmi Hivatala is jóváhagyott. Ez az útfelújítás azonban csak a megfelelő források rendelkezésre állása esetén valósítható meg" – nyilatkozta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekvőrendőrt akarnak a Pacsirta utcába

„Addig kellene tenni valamit, amíg nem történik tragédia" – fakadtak ki a mosonmagyaróvári Pacsirta utca lakói. Tovább olvasom