Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Földügyekről tanácskoznak

Most még van megoldás címmel a hazai földügyekről rendez tanácskozást június 16-án, szombaton délelőtt 10 órától a mosonmagyaróvári egyetem oktató- és bemutatóközpontjában.
Most még van megoldás címmel a hazai földügyekről rendez tanácskozást június 16-án, szombaton délelőtt 10 órától a mosonmagyaróvári egyetem oktató- és bemutatóközpontjában (Lucsony u. 2.) a megyei agrárkamara és a Magyarországért Kulturális Egyesület. Roszik Péter, az agrárkamara elnöke lapunknak elmondta: a külföldiek földszerzési moratóriumának lejártáig olyan jogszabályi garanciarendszert kell alkotni, amely „hosszú évtizedekre eldöntheti a magyar vidék sorsát".

A mosonmagyaróvári tanácskozáson – többek között – számba veszik az alkalmazott zsebszerződési formákat, konkrét példákat mutatnak be olyan „fuldokló" gazdára, aki nem tud földhöz jutni, mert olyan külföldi tőkeerő áll vele szemben, amellyel képtelen vetekedni. A résztvevők megismerhetnek egy olyan vállalkozót is, aki maga is részese a zsebszerződésnek, és most bánja az akkori döntését és várja a törvényi változást. Egy előadás keretében példa hangzik el arra is, hogy miként léteznek a nemzeti érdekeket szolgáló és egyben EU-konform földszabályozási megoldások – sok más mellett – Franciaországban. Roszik Péter hangsúlyozta: a tanácskozás végén közös nyilatkozatot fogalmaznak meg, amelyben mielőbbi intézkedésre kérik a kormányt, a törvényhozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílik a Habsburg kripta Mosonmagyaróváron

Idén először a Habsburg kriptát őrző mosonmagyaróvári Szent Gotthárd plébániatemplom is bekapcsolódik a múzeumok éjszakája programsorozatába. Tovább olvasom