Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Fokozott ellenőrzés

Hegyeshalom - December végéig szóló végrehajtási tervet írt alá tegnap csütörtökön Hegyeshalomban a Győr-Moson-Sopron és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Győri és a Szombathelyi Határőr Igazgatóság képviselője.

Bár már péntektől csatlakoztunk a schengeni övezethez, s a határellenőrzés megszűnt a magyar–osztrák határon, a rendőrség és a határőrség integrációja csak január elsejétől lesz hatályos. Emiatt tegnap Hegyeshalomban december végéig szóló végrehajtási tervet írt alá a két megyei rendőrkapitány, dr. Szabadfi Árpád és dr. Halmosi Zsolt, valamint a Győri és a Szombathelyi Határőr Igazgatóság rendészeti igazgatóhelyettesei, Kövér András és Dedics Zoltán. A következő tíznapos intervallumban a rendőrök és határőrök közös, összehangolt szolgálatellátás mellett fokozott mélységi ellenőrzést látnak el közrendvédelmi, bűnügyi és igazgatásrendészeti területen. Ellenőrzik az autópályát, a fő- és mellékútvonalakat, a vasútvonalat, a vendéglátóhelyeket. Szabadfi Árpád elmondta: januártól kéthetes szakaszokra tervezik meg a közös munkát a két ország tíz kilométeres mélységében. A megyei rendőr-főkapitányság januártól 750–800 határőrrel bővül, így alaptalanok azok az osztrák aggodalmak, hogy meggyengül a határőrizeti szakasz. „2004 óta sem az osztrák, sem a magyar oldalon nem emelkedett a bűncselekmények száma, s most sem lehet ennek romlására számítani" – mondta Szabadfi. Halmosi Zsolt szerint a keleti védelem már kiépült. Ezt bizonyítja, hogy az utóbbi időben ott kevesebb menekültet fogtak, azok ugyanis új – hazánkat elkerülő – útvonalat választottak.

December 31-ig szóló végrehajtási tervet írt alá ma reggel Hegyeshalomban a Győr-Moson-Sopron és a Vas megyei Rendőr-főkapitányság valamint a győri és szombathelyi Határőr Igazgatóság képviselője.

Okmányok legyenek nálunk!

Januártól a teljes megyei autópálya-szakasz a megyei rendőr-főkapitánysághoz kerül. A magyar–osztrák határon ellenőrzés nem lesz, de útlevél vagy személyi igazolvány továbbra is szükséges, hisz mélységi ellenőrzések várhatóak. Külföldi utazás esetén a tizennégy éven aluli gyermekek esetében az útlevél kötelező marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közoktatási központot terveznek

Rajka - Félmilliárdos pályázaton nyerne forrást egy oktatási centrum létrehozására Rajka. Az iskola… Tovább olvasom