Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Fogyatékosok napja rajzokkal, ajándékokkal

A Nők a Városért Egyesület negyedszer szervezte meg a fogyatékosok napját Mosonmagyaróváron. Az idei alkalom rendhagyó volt, hiszen az Éltes-iskola autista csoportjának tízéves fennállását is ünnepelték.
Az idei fogyatékosok napja tárlatmegnyitóval kezdődött: az Éltes-diákok rajz- és kézműves-kiállítását, valamint a Naposház lakóinak kézművesmunkáit méltatta a zsűri. A legügyesebb alkotók: Az Éltes alsósai közül Wolarek Evelin, Liszkai Andrea és Németh Dávid, a nagyoknál Rigó Lajos, Kövér Csaba és Korcz Szabolcs. A Naposház lakói közül Heveder Ildikó, Szabó Andrea, Istella Katalin, Schrempf Norbert, Schrempfné Futó Erika és Guba Csaba munkáit díjazták. Az autista csoport tanulói önálló kiállításon mutatták be munkáikat, közülük Balogh Tamás részesült könyvjutalomban.

Vargáné Éder Etelka igazgató jubileumi köszöntőjében elevenítette fel az autista csoport tíz évvel ezelőtti indulását. A csoporthoz szorosan kötődve, 2001-ben jött létre a Reménység Alapítvány, melyen keresztül számos szervezet és egyház támogatja az autizmussal élő gyermekeket és fiatalokat. A Rotary klub legutóbb jótékonysági hangversenyt szervezett, s a bevételből az autisták szociális viselkedését fejlesztő videokamerát, a manuális készségfejlesztést segítő varrógépet és egy olajsütőt vásároltak a csoportnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A horgászokat is felvillanyozta az engedély kiadása

Több ezer horgász nevében adott hangot felháborodásá- nak a Mohosz alelnöke az elektromos halászatra… Tovább olvasom