Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Fogatok Lébényben, városnap Jánossomorján - Hétvége Mosonmagyaróváron

Fogatok Lébényben, városnap Jánossomorján - sok-sok program.

Fogathajtó kupa
Lébény
. A III. Sajtos-rét Fogathajtó Kupa eseményeire holnap kerül sor Lébényben, a Sajtos-réten. A falut 7.30 órakor zenével ébresztik a lovasok. A kombinált akadályhajtást 10.30-tól, a gyermek lovas ügyességi versenyt 13 órától, a vadászhajtást 14 órától rendezik. Közben délben kóstoló lesz a helyben készült ételekből, valamint pálinkát is főznek helyben kóstolással egybekötve. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 17 órakor kerül sor, amit tombolasorsolás és lovasbál követ. A gyermekeket és a felnőtteket ingyenes meglepetésprogramokkal is várják.

A népmese napja
Mosonmagyaróvár. Benedek Elek születésnapja tiszteletére szeptember 25-én, vasárnap délután 4 órakor a Cselley-házban (Fő út 19.) szervezi meg a magyar népmese napját a Hansági Múzeum. Komka Tamás meséli el a gyerekek bevonásával „A szegény ember és a róka" című népmesét, majd utána a gyerekek az egyes szereplőket elkészíthetik báb formájában. A következő héten szeptember 27-én, 28-án és 29-én óvodáscsoportokat várnak.

Táncház
Mosonmagyaróvár
. Táncházba várják az érdeklődőket a Sűrű Rántás Népzenekör muzsikájára szombaton délután 5 órától. A játékokat, táncokat Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila tanítják. A gyerektáncház ideje alatt a bütyköldébe Csonkáné Sörös Katalin várja a gyerekeket. Utána a Kislaptáros Népzenekar, a Serény Magyarok, valamint Radák Márton és zenekara húzza a talpalávalót. Az est vendége Szilágyi Angelika Moldvából, aki táncokat tanít, énekel és mesét mond.

Mozi
Mosonmagyaróvár.
A Fehér Ló Közösségi Ház mozitermében szombaton és vasárnap délután 4 órától a Mr. Popper pingvinjei című szinkronizált amerikai filmvígjátékot vetítik. Mindkét napon este 6 órától az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című szinkronizált amerikai akció-thrillert lehet megtekinteni.

Városi napok Jánossomorján
Jánossomorja.
A városi napok szombaton reggel 9 órakor sportversenyekkel folytatódnak a Körzeti Általános Iskola udvarán. Délután 2 órától a szentjánosi templomtéren fellép a nyugdíjasklub kórusa, a helyi művészeti iskola, a Magic DC, a Cintia Wellness Club, a Tititá néptáncegyüttes, a Jánossomorjai Fúvós Egyesület, Zoltán Erika, a RizikóFaktor. Este 7-től Fluor Tomi szórakoztat, majd utcabál kezdődik a Flört zenekarral a sportcsarnok melletti parkolóban felállított rendezvénysátorban.

Amiről a bélyeges téglák mesélnek
Mosonmagyaróvár
. A Flesch Károly Kulturális Központban szeptember 24-én, szombaton délelőtt 10 órától a „VI. Bélyeges Tégla Napok" előadásai és a Monarchia Bélyeges Tégla Gyűjtők Egyesülete téglakiállítása nyílik meg.
A rendezvényt Nagy István polgármester és Albert Zsolt szervező, az egyesület tagja nyitja meg. Előadások hangzanak el a Szigetköz, a pannonhalmi apátság, Rád, a tolnai Dőry család, az Amadé család csallóközi és Mosonmagyaróvár és környéke téglagyártásáról, iparáról.
Mivel a bélyeges tégla igazi hungarikum, 2007-ben a téglagyűjtők egyesületet alapítva (Monarchia Bélyeges Tégla Gyűjtők Egyesülete) célul tűzték ki, hogy az ipartörténetünk ezen tárgyi emlékeiből a lehető legtöbbet felkutassanak, a jeleket értelmezzék, majd azokat helytörténeti kiállításokon bemutassák és végül digitális katalógusba rendezzék.

Látogatható lesz a Habsburg-kripta
Mosonmagyaróvár
. A nemzetközi nyitott kapuk napja rendezvénysorozat keretében idén is szeptember utolsó hétvégéjén, szombaton és vasárnap reggel 9-től este 6-ig látogatható a magyaróvári altemplombeli Habsburg-kripta, Frigyes főherceg és felesége, Izabella nyughelye. Szóbeli és írásos tájékoztatással várja a látogatókat az Alapítvány a Városért Kuratóriuma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futuráról az egyetemen

A leendő Futura tudományos, interaktív élménycentrumról tart előadást Fűzfa Zoltán fejlesztési… Tovább olvasom