Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

˝Fogalmazzuk meg Mosonmagyaróvárt!˝

Nagy István polgármester, országgyűlési képviselő (Fidesz) felhívást juttatott el szerkesztőségünkbe. Ennek lényege: fogalmazzuk meg együtt Mosonmagyaróvárt.
„A parlament április 18-án elfogadta Magyarország új alaptörvényét, alkotmányát. Ezzel lezárult a rendszerváltás, egy korszerű XXI. századi Magyarország építése kezdődött el. Mint az Országgyűlés tagja, Mosonmagyaróvár polgármestere, úgy gondolom, városunk is válaszúthoz érkezett. Itt az ideje, hogy közösen gondolkodjunk el jövőnkön, fogalmazzuk meg Mosonmagyaróvárt. Jelöljük ki azt az utat, amelyen járni kívánunk! Nem mindegy, hogy milyen várost hagyunk utódainkra...

Ezért hívok minden polgárt, egyesületet, felekezetet, magánszemélyt és szervezetet, hogy közösen munkáljuk ki azt a tervet, ami mentén modern, korszerű, európai Mosonmagyaróvárt építünk. Hamarosan egy szövegtervezetet tárok a város lakói elé. Ennek mentén elkezdődhet közös munkánk. Szeretném, ha mindenki elfogadná felkérésemet, s együtt dolgoznánk városunk jövőjéért" – áll a felhívásban.

Olvasóink írták

 • 9. Boli 2011. április 28. 22:52
  „Szép, meg jó ez a "Fogalmazzuk meg...", de a helyzet az, hogy fogalmazhatjuk, amikor alapvetően hibás koncepciókra és tévedésekre alapozzák, a már lentebb, a kollégák által is leírt tévedések miatt. Egyébként én tévedek, amikor úgy tudom, hogy a városnak van egy ezért felelős személye, akihez az egész tartozik, akinek ezt irányítania kellene? Eleve hibás a turisztikai koncepció! Nincs a városnak turisztikai értéke!Lehet mutogatni ide-oda, hogy ki miatt, de teljesen felesleges. Tudomásul kéne venni, hogy a várostól független EGÉSZSÉGTURIZMUS és SZÉPSÉGIPARI TURIZMUS van. Amíg ezt nem értik meg és nem ehhez akarják a koncepciót felépíteni, alapvetően halálra van ítélve az egész, csak a nulla osztása folyik. A többi kidobott pénz, koncepcióval és csodapalotával együtt is. Az alaptörvénnyel ezt meg még magyarázni pedig, végképp badarság! A véleményünkre kíváncsiságot pedig nem is szeretném komolyan minősíteni ...:(”
 • 8. RickCartman 2011. április 28. 20:52
  „Gondolkodtam, leírjam-e (érdemes-e ide), de tessék, véleményezzétek (bocs az idősektől a tegezésért).
  Három T. : Termál, turizmus, tisztaság.
  Tisztaság: hogy ne kelljen civileknek tavaszonként zsákszámra szedni a szemetet, ne ez legyen vezető hír a helyi sajtóban, egészen odáig, hogy derék magyar anyák ne dobják a játszótéren maguk alá magyar gyermekeik megunt csokipapírját, és ne kiabáljanak csúnya magyar szavakat, ha ezt a derék magyar lakosság szóvá teszi nekik.
  Termál: legyen már végre átlátható, kié is ez a kincs, Magyaróvárnál sokkal kisebb városok is ezerszer jobban ki tudják használni, ha ilyen lehetőségük van, kis ékszerdobozok a határ minden oldalán, tessék már itt végre rendet tenni, és fejleszteni ezerrel! (Nem vagyok érintett, életemben ha háromszor voltam, de tessék körülnézni hasonló adottságú városokban.)
  Turizmus: az előzővel is összefüggésben: termál+barokk belváros+megújuló Moson+ Szigetköz+ két európai főváros egy macskaugrásnyira+országos vasúti fővonal+autópálya+világörökség-védett limes...ennél több mi kéne még? Más városok az országban ennyi lehetőség töredékért is összetennék két kezüket! Tessék már ezt okosan használni!
  Ez nem program, csak ötlet. Ha már fogalmazni kell, lehetnének ezek a kulcsszavak.Vagy valami más.”
 • 7. RUDI 2011. április 28. 08:51
  „A lelkem mélyén nyugodt lehetnék és szépen, lehetne is fogalmazni,hogy Fogalmazzuk meg Mosonmagyaróvárt, cím szó szerintem, mit is foglal magában.Talán nem fogalmazni kellene ,hanem lehetne értékelni Mosonmagyaróvárt.Sajnálatós, hogy fogalmazni lehet mindent ami történtek, és amit követünk, látunk, és amit tapasztalunk, Ezer ága lehet egy szónak ,gondolatnak .Az út az hosszú, a végét nem látni ,és ezernyi kérdéssel tele, de várunk valamire , ez a valami , kérdőjel ,teljesül e .Tisztelt Polgármester Úr, ezt ön is tudja nagyon jól, hogy városunkat ténylegesen helyre kellene tenni.Én jó magam is optimista vagyok,és bízom benne, hogy a helyi lakok többsége is , hisz csak így oldódik meg a nehéz feladat.Hisz ha itt élünk , szerintem a szívünk, lelkünk ügye az összefogás.”
 • 6. lampi 2011. április 27. 21:41
  „5. Biztos jó így, névtelenül hülyeségeket írni. Megkeressük a felelősöket - eddig mit kerestetek meg vagy kit? Meg miért: Egyébként nem Pisti, Képviselő Úr, de lehet Polgármester Úrnak is szólítani. Legyen már valami tartás benned!”
 • 5. pancser 2011. április 22. 22:26
  „Pisti legalább azt amit az újságba szánsz előtte jól rágd át mert ez így sületlenség. A mosoni Rettenetért meg majd megkeressük a felelősöket, itt és a pályázat elbírálói körében is. Fizetni fogják a veszteséget csak az a baj, hogy a legális vagyonokból ez nem jön össze. Az a magtár értéktelen, ami készül ízléstelen, dózer, nem daru kéne oda.”
 • 4. Goldhofer-Anhängerbau 2011. április 22. 22:19
  „Hát akkor megfogalmazom:
  - ............. városvezetés, amely képtelen kezelni a városon átgördülő 20t-át meghaladó tgk-ik tranzitforgalmát, holott a várost autópálya öleli körül. (A szöveg pedig az, hogy teremtsünk élhető várost!!! Hát...így elég nehéz lesz!)
  - ............. városvezetés, amely képtelen a termálfürdő kérdését rendezni.
  - ............. városvezetés, amely munkahelyeket teremt és hagy elveszni (K..ser Moson!!)
  - ............. városvezetés, amely parkokat és "csodák palotáját" épít.
  - ............. városvezetés, amely ................................................
  Jelzőt nem tettem a "városvezetés" elé, mindenki maga fogalmazza meg!”
 • 3. pidali 2011. április 22. 21:02
  „Az a baj hogy minden dolog leragad,a gondolkozás fázisába!!! A pénzt meg elköltik a nem tudom mire,ezért tartunk itt,mosonba a brazilnegyedbe nagyon kell a csodák palotája!Inkább elkellene dózerolni az alsó főutcát,úgy ahogy van! Meg a templommal szemben is hogy néz ki az a rongy rádobva a falra hát tiszta szégyen erre büszkék ezek??????????????? Ezenkéne gondolkozni az utak olyanok mint 100 éve.................................”
 • 2. lampi 2011. április 22. 19:23
  „Ez csak azt jelenti, hogy képzeljük el a jövő Mosonmagyaróvárát, írjuk le, és tegyünk érte. Főként, ha sokan gondoljuk ugyanazt. Szerintem van miről gondolkodni.”
 • 1. pancser 2011. április 22. 16:04
  „Életemben nem hallottam ezt a kifejezést.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inkubátorház uniós támogatással Mosonmagyaróváron

Csütörtökön tették le az uniós támogatással épülő Movinnov Inkubátorház alapkövét Mosonmagyaróváron.… Tovább olvasom