Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Fogadalmat tettek a boldog és eredményes tanévért

Mosonmagyaróvár - Az eredményes iskolai munkához tanárok és diákok közös erőfeszítése szükséges – jelentette ki dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke a mosonmagyaróvári piarista iskola tegnapi tanévnyitóján. Az ünnepségen az iskola pedagógusai és diákjai fogadalmat tettek.
Egy jó iskola a boldog felkészülést jelenti egy boldog életre – mondta el dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, volt kecskeméti piarista diák a mosonmagyaróvári piarista iskola tegnapi ünnepélyes tanévnyitóján. A szónok hozzátette: ebben az intézményben pedig éveket tölthetnek el a diákok, ami nagyon jó alapot nyújt majd a jövőbeli boldog életükhöz. Az elnök kiemelte: ez az alkalom szertartás és egyben ünnep is, legfőképp a tanulmányaikat most megkezdő elsős kisdiákoknak, akik számára a legnagyobb kihívást jelenti ez a tanév. Az iskolai munka a tanárok és diákok közös erőfeszítését jelenti, csak akkor lehet eredményes, ha közösen tesznek érte. Ezért nagyon fontos, hogy a diákok is magukénak érezzék az iskolát. Pálinkás elmondta: az iskolai munka erőfeszítés, mert figyelmet követel.

A figyelem és tudatosság a legfontosabb ahhoz, hogy eredményt érjenek el, a diákok befogadják mindazt a sokszínűséget, amit az iskola nyújthat,
ami szükséges mindahhoz, hogy az életben eligazodjanak és boldogok lehessenek. Mindezek figyelembevételével kívánt boldog és eredményes tanévet a jelenlévőknek az akadémia elnöke.

Tanévnyitó: Tanárok és diákok közös erőfeszítése szükséges az eredményes iskolai munkához.
Tanévnyitó: Tanárok és diákok közös erőfeszítése szükséges az eredményes iskolai munkához.

Az elsős kisdiákokat szüleik kísérték a tanévnyitó ünnepélyre, majd átadták leendő osztályfőnökeiknek. Farkas István igazgató hangsúlyozta: ez a mozzanat is azt jelképezi, hogy az iskola és a család szorosan együttműködik az egész tanév során. Ezt követően az intézmény minden pedagógusa, majd diákja ünnepélyes keretek közt tett fogadalmat annak érdekében, hogy mindenki számára boldog és eredményes legyen az elkövetkezendő tanév.

Olvasóink írták

  • 3. Valaki 2008. szeptember 02. 10:05
    „Nem is erre az iskolára gondoltam, hanem az országos évnyitókra!”
  • 2. szadesz 2008. szeptember 01. 10:38
    „Ez itt egy speciáis eset: felekezeti iskolában értehtő a vasárnapi, szentmisével egybekötött évnyitó”
  • 1. Valaki 2008. szeptember 01. 08:24
    „Azt szeretném tudni, hogy melyik elvtárs rendelte országosan a VASÁRNAPI évnyitót!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Joule-beolvadás: Olcsóbb lehet a távfűtés

Mosonmagyaróvár - Akár már a jövő évben csökkenhet a távhőszolgáltatás alapdíja, miután a Joule… Tovább olvasom