Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fogadalmakkal vagy anélkül

A Kisalföld a mosonmagyaróvári sétálóutcán arról érdeklődött, hogy a helybeliek miként töltik az év utolsó napját.
A Kisalföld a mosonmagyaróvári sétálóutcán arról érdeklődött, hogy a helybeliek miként töltik az év utolsó napját.
– Mi zártkörű rendezvényen fogunk szilveszterezni, ahol körülbelül harmincan leszünk a barátainkkal együtt – meséli Cser Ferenc és felesége, Tímea. A délután családi körben telik majd, utána jön a szilveszteri buli, aminek elengedhetetlen tartozéka a pezsgő, de úgy érzik, a durrogtatásokból ők már „kinőttek". Az újévi menün még nem gondolkodtak, talán valahová elmennek vacsorázni.
Rádl Imréné családja Mosonban működtet egy borozót:

– Délelőtt ott szilveszterezünk, délután bezárunk, mert jönnek az unokák – avat be a tervekbe a nagymama, aki családi szilvesztert tervezett. Elmondta: lencse az mindenképpen lesz a szilveszteri menüben, mert lánya szerint az gazdagságot, pénzt hoz a házhoz és szépséget jelent. P viszont nem hisz az efféle hiedelmekben és fogadalmakat sem szokott tenni.

A mosonmagyaróvári Rigó Rita szilvesztereit már néhány éve a munka tölti ki. A vendéglátásban felszolgálóként dolgozik, így idén is az éjféli koccintás csak, ami az ünnep hangulatát jelenti. Megfogadta: ami az idén rosszul sült el, azon a jövőben változtatni fog. A búcsúzó év nem sikerült úgy, ahogy szerette volna, éppen ezért a fogadalmait igyekszik majd betartani.

– Év végén a rokonságunk szokott összegyűlni, a menü változó – tudtuk meg Molnár Zoltántól. Fogadalmakat nem tesz, viszont összegzi az elmúlt év történéseit. Szilveszterkor családi körben beszélgetnek, tévézgetnek, és ha az idő kedvező lesz, együtt csodálják meg a városi tűzijátékot.
Páli Dezső feleségével tervezi az ünneplést, tévézgetnek, beszélgetnek, nassolnak ilyenkor. Az asztalra sült kacsa kerül, amit a felesége készít el. Persze lesz egy előszilveszter is a horgásztársakkal egy jókora adag pörkölt és borozgatás mellett, ahol felelevenednek a nyári balatoni kirándulás élményei, emlékezetes történetei.
– Ez a nap a fiúké évek óta – vallja a vérbeli horgász, aki úgy érzi, egy igazán jó évet zár december 31-én.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalázó a helyzet Szigetköz ügyében

Szigetköz fejlesztési ügye az elmúlt néhány hónapban ismét zátonyra futott: kimaradt a Nemzeti Fejlesztési Tervből, megyei képviselők is leszavazták az önálló költségvetési fejezetként való bekerülést és a rehabilitációs pénzek is elapadtak. Kerekasztal-beszélgetésünkben térségfejlesztési társulási elnökök úgy fogalmaztak: becsapva érzik magukat s megalázónak a kialakult helyzetet. Tovább olvasom