Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Focus: egy napra visszatérnek

Jubileumi fellépésre készül a Focus zenekar. Néhány év után újból összeállt a banda, hogy a közönségükkel együtt egy éjszaka erejéig, augusztus 16-án felidézzék az ifjú éveket.
Szűkebb régiónk falvaiban több száz fiatal táncolt a hetvenes évek végétől az ezredfordulón tartott szilveszteri bálig hétvégenként a Focus zenekar muzsikájára. A diszkóláz betörése előtt a táncdalok szeretetről, szerelemről, hazafiságról szóltak. Sok fiatallal együtt ezzel az érzelemvilággal azonosult a Focus is, ezért rajongtak a három zenészért és nem feledték el a mai napig sem az átmulatott éjszakákat.
A zenekar végigmuzsikálta a szigetközi falvakat, több mint 2000 alkalommal lépett fel és közel félezer lakodalom és bál vendégseregének kívánságát teljesítette. De zenéltek három alkalommal Bécsben, a magyarok világtalálkozóján és az egykori Csehszlovákiában nemzetközi fesztiválon is. Kilencvenben műsoros kazettát adtak ki. Az együttes a huszadik századot méltóképpen búcsúztatva 2000-ben lépett fel utoljára.

Fogalommá vált a nevük

A zenészek 1978-ban alapították az együttest. Nevük Mosonmagyaróváron, illetve vonzáskörzetében fogalommá vált. A zenekar tagjai: Antal László (gitár, ének), Fazekas Alajos (dob) és Nagy József (orgona, szintetizátor).
Azóta eltelt pár év, de a rajongók, akik a Focusszal egy kicsit a fiatalságukat is maguk mögött hagyták, nem nyugodtak bele a „veszteségbe". Folyamatosan kérték a zenészeket, hogy álljanak össze újból. Ugyan az évek és a technika is kissé elröppent már a banda fölött, ám végül úgy határoztak, megint pódiumra állnak a régi barátok kedvéért. A nagy nap augusztus 16-án, szombaton lesz a Zátonyi-csárdában, ahol bizony ajánlatos lesz jó előre asztalt foglaltatni.
A zenekar tagjait huszonöt esztendővel ezelőtt a zene szeretete hozta közel egymáshoz. A csapatot a muzsika általi közlési és bizonyítási vágy, valamint a közönségsiker tartotta éveken keresztül össze.

Mostani negyedszázados jubileumi koncertjük létrejöttében ugyancsak
a közönségnek van jelentős szerepe. A banda tagjai két éve készülnek az eseményre. Számaikat nem hangszerelik újra, holott erre lenne technikájuk, mert úgy érzik, a kedves ismerősök a régi hangzásra és arra a hangulatra vágynak, amely fiatalságukat idézi fel. Önmagukat szeretnék újra adni mindazoknak, akik éveken át kedvelték muzsikájukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átmenetileg elköltözik a gyermekosztály

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház felújítási munkái ellenére a betegellátás zavartalan. A… Tovább olvasom