Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Flórián-nap: jutalmak, előléptetések

Ünnepségen emlékeztek meg védőszentjükről a mosonmagyaróvári tűzoltók.

Szent Flórián napját ünnepelték a Mosonmagyaróvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság kötelékébe tartozók tegnap. A tűzoltók védőszentjének ünnepén Grósz József alezredes, mosonmagyaróvári parancsnok ünnepi beszédében felidézte hazánk egyéves uniós tagságát.

A parancsnok hangsúlyozta: a tűzoltóság élvezi a lakosság megbecsülését, munkájukat elismerik. A szigorú pénzügyi feltételek és megszorítások mellett is úgy kell végezniük munkájukat, hogy ezekből a gondokból a lakók semmit se érezzenek. A jövőbeli feladatok közt az alezredes kiemelte a határ menti együttműködés kiszélesítését és a térség tűzvédelmi helyzetének további javítását.

Stipkovits Pál polgármester elmondta: a tűzoltók áldozatos munkájukért méltán érdemelték ki a lakosság elismerését, s ez a nap kiváló alkalom arra, hogy megköszönjék azt a tevékenységet, amit értünk tesznek. A polgármester kiemelte: a szűkös anyagi lehetőségek ellenére a tűzoltók kitűnően végzik feladatukat. Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: szükség van az ilyen ünnepnapokra, hiszen ezen keresztül lehet a lakosság figyelmét ráirányítani a tűzoltók munkájára, ami rendkívül fontos és nélkülözhetetlen. Olyan helyen végzik a feladatukat, ahonnan mások menekülnek és ez olyan munka, amit megfizetni nem, csak megköszönni lehet.

Szent Flórián-nap alkalmából a város polgármestere az önkormányzat és a tűzoltóság közti eredményes együttműködés, valamint kimagasló munkája eredményeként dicséretben és jutalomban részesítette Grósz József alezredest, Szabó Attila főtörzsőrmestert és Szíj Zoltán törzsőrmestert. A belügyminiszter húszéves tűzoltói szolgálata elismeréseként Szombath László főtörzsőrmesternek, illetve tízéves tűzoltói szolgálata elismeréseként Bangha Jánosnak szolgálati jelet, Schmuk Imre törzszászlósnak pedig ötvenedik születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott.

A parancsnok Molnár Csaba főtörzsőrmestert harmincéves munkaviszonya alapján jubileumi jutalomban részesítette, Dániel Tamást és Kiss Róbertet pedig soron kívül előléptette főtörzsőrmesterré. Parancsnoki dicséretben részesült továbbá Knausz Csaba őrnagy, Szilágyi János százados, Paré Veronika főhadnagy, Hushegyi Gizella, Tóth Kornél hadnagy, Horváth Gábor őrmester, Kéri Lehel százados, Kiss Zoltán, Szeitz Ferenc, Kulacs István, Bánhegyi István, Rigó Zoltán, Novicz Tamás, Szeitz Zoltán, Turek Gyula, Takács Zsolt, Geyer Zoltán, Süli Balázs, Skultéti János, Ásványi Péter, Bangha János, Kulacs József és Rábl Imre főtörzsőrmesterek, Fülöp Ferenc, Móringer Imre, Nagy Zoltán, Nagy Sándor, Stergerits Attila és Csapó Zsolt törzsőrmesterek, valamint Pintér Zoltán őrmester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakópark is épül a Lajta-spiccben

A városi főépítész szerint az önkormányzatnak nem volt lehetősége a mosonmagyaróvári Lajta-spicc területének hasznosítására, miután az ingatlan már vagy tíz éve magánkézben van. Az övezeti besorolás módosítását pedig már évekkel ezelőtt kezdeményezte a korábbi tulajdonos. Nyaralók mellett ezentúl lakóházak is építhetőek a területen. Tovább olvasom