Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Flesch Táncfesztivál kilencedszer

A napokban kilencedik alkalommal szervezték meg a Flesch Táncfesztivál döntőjét.
2003 óta ad otthont Flesch Károly Kulturális Központ a Flesch Táncfesztiválnak. Akkor még csak a Mosonmagyaróváron működő tánccsoportok szerepeltek az eseményen. 2008-tól már két kategóriában.
Bakó Tünde szervező elmondta: az elődöntőre 87 koreográfiával nevezett a 481 versenyző. A szakmai zsűri 65 versenyszámot választott ki a napokban megszervezett táncgála jellegű döntőre.

A B kategóriában az alsós korcsoportnál a legjobbnak az Okay Dance Skinnipippin (felkészítőjük: Pappné Varga Zsuzsa) bizonyult. A felsős szóló- duó kategóriájában Vadász Lilla (Okay Dance, tanára - Schnitzerné Németh Kinga) produkcióját értékelték a legjobbnak, míg a formáció kategóriában a Motion 2011 című koreográfia (egyéni felkészülés Glaser Márton és táncos barátai) nyerte el a zsűri tetszését.

A középiskolás - felnőtt korcsoportban első helyen végzett a Solidary Team (Pulzus TSE, Püspöki Szabina). A B kategóriában Glaser Márton lett a legjobb táncos, Az év reménysége díjat a Steet Dance Power, a közönségdíjat a már említett Skinnipippin tudhatja magáénak.

Az A kategóriában is többségében Okay Dance győzelem született Pappné Varga Zsuzsa felkészítésével: az alsó tagozatos korcsoport szóló- duó kategóriában Szelle Dominik, az alsó tagozatos korcsoport csoportformáció kategóriában az Aries előadását értékelték első díjjal.

A felsős szóló- duó kategóriában Baumgartner Dániel - Babos Dominika (Galaxy RRC, Varga Eszter), a felsős formáció kategóriában a Galaxy (Okay Dance) jeleskedett.

A középiskolás- felnőtt korcsoport szóló- duó kategóriában első helyezett lett Bognár Csaba - Lisz Barbara (Pulzus TSE, Püspöki Szabina), a középiskolás- felnőtt korcsoport csoport- formáció kategóriában a VOKE La Vida TK Twilight című koreográfiája (Győr, Lovasné Básch Tímea). Itt is kiosztottak különdíjakat: a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány emlékplakettjét a VOKE La Vida TK Twilight című koreográfiája.

A "legjobb színpadi jelenlét" díjat Kárász Nóra a győri Ritmic Team táncosa érdemelte.

A Legjobb táncos díjasok : Baumgartner Dániel és Kovács Viktória,

Legjobb előadás díjas: a VOKE La Vida TK Tango argentino című koreográfiája, míg közönségdíjas a Ritmic Team Rendőrsztori című koreográfiája lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészettel a barátságért

A két szomszédos ország barátságát szeretné szorosabbra fűzni a Pozsonyi Művészeti Akadémia egyik tanára a Rajkán szervezett szlovák–magyar alkotótáborral. Tovább olvasom