Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Fizetés nélkül senki sem úszta meg

Néhány óra alatt tizenegy autós – többségük külföldi – futott bele a traffipaxba az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár térségében.

A szabályszegőknek ezúttal a helyszínen kellett fizetniük a gyorshajtásért, ugyanis a rendőrök visszatarthatták volna a járművüket.

Úgynevezett megállításos sebesség-ellenőrzést tartott tegnap a rendőrség az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár térségében. A traffipaxszal bemért gyorshajtókat az „elfogó" rendőrautók a közeli pihenőhelyre kísérték, ahol aztán a szabályszegők rendezhették a számlájukat. Tavaly júliustól ugyanis változott a közlekedés bírságolási rendszere. A legjelentősebb változás, hogy bizonyos jogsértések – köztük a gyorshajtás – esetén a külföldiek járművét vissza lehet tartani a bírság megfizetéséig. Korábban ugyanis problémát jelentett, hogy a külföldi gyorshajtóktól gyakorlatilag lehetetlen volt behajtani a büntetést.

a
A gyorshajtókat a járőrautó a parkolóba kísérte, ahol aztán mindenkinek rendeznie kellett a "számlát". Néhány óra alatt tizenegy autós – többségük külföldi – futott bele a traffipaxba.


A tegnapi néhány órás akció során több külföldi is "belefutott" a traffipaxba. Az autó elvételére azonban nem volt szükség. Ottjártunkkor éppen egy szerb rendszámú Mercedes állt be kényszerpihenőre a parkolóba, miután 194 kilométeres sebességgel száguldott el a traffipax előtt. A luxusautót vezető férfi némileg meglepetten fogadta, amikor a rendőrök közölték vele, hogy helyben kell rendeznie a gyorshajtást. A sofőrnek 60 ezer forintja bánta a sietséget. Nem sokkal később egy cseh rendszámú Volkswagent kísért a járőrautó a parkolóba. Ez esetben 45 ezer forint volt a bírság.

A tegnapi akció mérlegéről Nagy Gábor őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrző alosztályának vezetője elmondta: néhány óra alatt tizenegy gyorshajtót mértek be, közülük mindössze ketten voltak magyarok. A sebességtúllépésekért összesen 430 ezer forintot fizettek be a szabályszegők. Az őrnagy hozzátette: noha többen meglepve fogadták, hogy a helyszínen fizetniük kell, senki sem kérdőjelezte meg ennek jogosságát.

A jármű visszatartása egyetlen esetben sem merült fel, mindenki rendezte a helyszínen a „számlát". A tegnapi rekorder egyébként a 194-gyel száguldó Mercedes volt. Az alosztályvezető hangsúlyozta: az elkövetkezendő időszakban több helyen tartanak majd ilyen jellegű ellenőrzéseket.

Olvasóink írták

 • 12. pancser 2012. január 19. 12:00
  „Na végre valami, amivel elégedett vagyok. A 86-os úton sem ártana akciózni!”
 • 11. enzso 2012. január 19. 11:58
  „Kedves Alex64!
  Van igazság abba amit leírtál, de jó hogy nem már a 30-as táblához is azt szeretnéd hogy kiálljanak? Gondulom, teszem azt vki belefut 50-60nál azt ugyanannyit kap mint a mercis aki 130 helyett 1984-el ment azért nem azonos súlyú a kettő gyorshajtás szerintem! Második dolog: én azóta sz@rok nagy ívből az egész telefonálásos dologra mióta látom hogy Mosonmagyaróváron a rendőrök sem tartják be!!!!!! Nekik szabad? Jajj és mindenki mindenfélét ír ide, de abba is gondoljatok bele, hogy Ti még soha nem követtetek el egyetlen egy szabálysértést sem? Akinek van jogosítványa az már biztos hogy vétett!! Akinek nincsen arról meg ne is beszéljünk mert ugye biciklivel mindent szabad!!”
 • 10. menyus76 2012. január 19. 11:32
  „Na végre!!! Itt az ideje én megyek ki németbe csebe mindehol fizetnem kell ők is fizzesenek kinn se divat az hogy nem fizetek ha nincs pénz nincs utlevél.tudom mert kamionos vagyok”
 • 9. Lone_wolf.. 2012. január 19. 11:09
  „7. Büntessenek csak. DE ne lepődj meg ha a szuzukis családanyák többségben lesznek :)”
 • 8. azigaz 2012. január 18. 22:43
  „Természetesen az az elsődleges szempont az, hogy mindenki( MINDENKI) tartsa be a közlekedési szabályokat! Az írás részben arról szól, hogy helyszínen bírságolnak külföldi személyeket is. EZ NEM IGAZ! Magyarországon a mai napig nem lehet közlekedési szabálysértésért külföldit bírságolni! A hírekben pedig azt lehet olvasni, hogy a balesetek nagy százalékban külföldiek szabálytalankodásából következik be. 1 pl. autópálya matrica( E MATRICA). Ha egy magyar magyar autópályán díjfizetés nélkül közlekedik, az első ellenőrző kamera elhagyása után jön a több tízezres bírság. Egy külföldi Nagylaknál belép az országba külföldi rendszámú autójával, majd Magyarország összes autópályáját bejárhatja oda vissza, Hegyeshalomnál elhagyja az országot, majd nevet a markába mert minden féle szankció nélkül megteheti ezt.”
 • 7. Alex64 2012. január 18. 21:18
  „Sajnos nem az kérdés hogy én hol élek inkább az hogy te "kedves" 5. Lone_wolf.. Talán te is betartanád a szabályokat ha már kétszer fizetnél több százezer forintot és a harmadiknál bezárnának A hozzád hasonlóknak talán ez lenne a megoldás és igaz, hogy ott bent az én adómból is élnél de üsse fenyő nekem ennyit megérne.”
 • 6. RickCartman 2012. január 18. 20:09
  „majd lesz megint egy halálos gázolás, aztán jajgat majd mindenki - igen, tessék büntetni a 30-as táblánál, és igen, tessék büntetni a vezetés közben mobilozásért; néhány esetet a ha megírna a "család napilapja", az példaértékű lenne, talán visszatartó ereje is lenne, és nem utólag óbégatnának a hozzászólók a "borzalmas" és "szörnyű" tragédiák olvasásakor”
 • 5. Lone_wolf.. 2012. január 18. 10:31
  „Persze majd 30 -40 el fogunk hajtani nem ?Hol élsz te?”
 • 4. Alex64 2012. január 17. 23:35
  „Mikor fogom megérni, hogy Mosonmagyaróvár lakóövezeteiben kihelyezett 30-as, 40-es tábláknál is ellenőriznek. Hasonló mértékben (vagy sokkal jobban) büntetnék nemzeti hovatartozás nélkül. De a gyorshajtással azonos vagy még talán keményebb eljárást foganatosítanék a telefonálókkal szemben. Nem túlzok szinte minden 2. autóban telefonálnak ez pedig azt mutatja, hogy szabadon lehet hisz ezt sem ellenőrzi senki. Na jó rendőrautó láttán talán eldugják de ezt is lehetne ellenőrizni civil autóból mint ahogy a méréseknél is használnak ilyent”
 • 3. azigaz 2012. január 17. 19:56
  „Az a helyzet, hogy ez a törvenyvältortatäs ez olyan mint Orbän Viktor: Csak a magyarokat bünteti. (eddig sem volt mäskeppen).HA A KÜLFÖLDIT GYORSHAJTÄSERT MEG AKAR BIRSÄGOLNI A HATOSÄG; DE A KÜLFÖLDI MAGYAR FIZETÖESZKÖZZEL ILLETVE BANKKÄRTYÄVAL NEM RENDELKEZIK; AKKOR A KÜLFÖLDI TULAJDONÄT KEPZÖ GEPJÄTRMÜVET IGY FOGLALJA LE: KIJELÖLI NEKI; HOGY A JÄRMÜVET MELYIK RENDÖRKAPITÄNYSÄGON ADJA LE (ÖNKENT ES DALOLVA) ; MAJD TOVAENGEDI! EZ IS OLYAN MAGYAROS!”
 • 2. miracle 2012. január 17. 13:31
  „Július 1 óta most először volt ilyen? (Hiszen mindjárt cikk is lett belőle). Július 2-től naponta kellett volna.”
 • 1. kapic30 2012. január 17. 11:24
  „végre kapnak a külföldiek is,csak az a baj hogy ez elég költséges így, kivezetgetni+ kell egy pénztáros kisasszony akinél be lehet fizetni a pénzt.Úgy hogy ez csak max 1,2 óráig működik. Bonyolult rendszer, amit megint olyan talált ki akinek lövése sincs a dolgokhoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 ezer pár hamis cipővel buktak le az M15-ösön

A magyar-szlovák határnál egy magyar rendszámú tehergépjárműben Adidas védjeggyel ellátott, az eredetire megtévesztően hasonlító cipőket találtak. Tovább olvasom