Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

FIÓK: cirkuszos megelőző módszerek

A FIÓK Ifjúsági Klub keretében húsz, a közösségi életben aktív fiatal táborozhatott Dunaszigeten. A tábor célja egy olyan erős mag létrehozása volt, akik felpezsdíthetik a térség ifjúsági életét.
A tábor résztvevői 12 és 16 év közötti fiatalok Mosonmagyaróvárról és a kistérségből, a FIÓK munkatársait pedig önkéntesek, és a Széchenyi István Egyetem ifjúság segítő képzésén tanuló hallgatók segítik, akik itt töltik gyakorlati idejüket - így a FIÓK munkatársai a tábor ideje alatt is fogadhatják a fiatalokat a Flesch Károly Kulturális Központban.


"A tábor élmény -és cirkuszpedagógiára épül. Stencinger Noémi szakmai vezetőnk korábban Németországban tapasztalta meg a cirkuszpedagógia prevenciós hatásait, úgy gondoltuk, ezt a külföldön népszerű módszert a táborban is alkalmazhatnánk." - mondta Radek-Kiss Szilvia, a FIÓK munkatársa. A tábor célja képzeni a fiatalokat, hogy a kistérségben egy olyan pezsgő, erős mag legyenek, akik beindítják az ifjúsági életet, valamint akik térség ifjúsági munkáját is segíthetik.


A táborlakók színes és változatos programokon keresztül tanulták a csapatépítést és az összetartást - métáztak, vízi vetélkedőn vettek részt, lovagoltak, kenutúráztak, kincset kerestek, akadályversenyeztek, valamint a Lángoló Ördög cirkuszpedagógiai tréning keretein belül zsonglőrködni tanultak cirkuszi szakemberektől, újonan szerzett tudásukból pedig bemutatót tartottak egymásnak, de külön napot áldoztak a kábítószerprevenciónak is.

A cirkuszpedagógia alkalmazható az egész személyiség fejlődése érdekében, a közös munkán keresztül a szociális kompetenciák és a szolidaritás fejlesztésére, ötleteket ad a motoros és koordinációs fejlesztési célok elérésére- állítják szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két szabad strandja lett a városnak

Mosonmagyaróváron két természetes fürdőhely üzemel hivatalosan június 15-től augusztus 31-ig –… Tovább olvasom