Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

FIÓK: a leckeírástól az álláskeresésig

A Flesch Károly Kulturális Központban április elején nyílt meg a FIÓK ifjúsági klub. Az elmúlt időszak tapasztalatairól kérdeztük Stencinger Noémi szakmai vezetőt.
– A FIÓK célcsoportja a 12–29 éves korosztály. A tanácsadásokra, programjainkra jelentős az érdeklődés – hangsúlyozta a szakmai vezető. Stencinger Noémi szerint nagy az igény a koncertekre, melyeken népszerű magyar és helyi együttesek mutatkoznak be – a szabadidő hasznos eltöltésére ösztökélik a fiatalokat.

A kosárfonást tanulhatták meg a FIÓK kézműves-foglalkozásának résztvevői.
A kosárfonást tanulhatták meg a FIÓK kézműves-foglalkozásának résztvevői.

– Leckeíró műhelyt nyitottunk a diákoknak, szerdánként kézműves-foglalkozásra várjuk őket. A pénteki Kamasztanyán különféle társasjátékokkal szórakozhatnak, ekkor tartjuk a koncerteket, közönségtalálkozókat is. A tanácsadásaink is népszerűek. Munkatársaink segíteni tudnak a pályaválasztásban, de a pályakezdőknek is tudunk ötleteket adni, hogy hogyan fogjanak álláskeresésbe. Pénzügyi, életpálya-tervezési, pszichológiai és jogi segítséget is tudunk nyújtani – sorolta a szakember.

Újdonság, hogy a kamaszok szüleinek is tartanak foglalkozást minden hónap utolsó csütörtökjén. A kortárssegítő csoportban olyan fiatalokat képeznének ki júliustól, akik kortársaiknak szeretnének segíteni problémák esetén. Már több mint tíz olyan fiatal van, akikkel a szakemberek egyéni megállapodást kötöttek és folyamatosan részt vesznek az életpálya-tanácsadásokon. Vannak olyan fiatalok, akik már maguk szerveznek programokat és segítenek a FIÓK ifjúsági klub szakembereinek.

A 21 éves Káli Ferenc elmondta: Radek Róberttől kapott tanácsot az álláskereséshez, aki az önéletrajza megírásában is segített. A kézműves-foglalkozások is érdeklik, de a programok szervezésében, akár a résztvevők toborzásában is szívesen segít az ifjúsági klub munkatársainak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiscsillagok és új Gyermekönkormányzat is született

A levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola szülői munkaközössége idén is megrendezte a… Tovább olvasom