Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Film és képzőművészet a nyári fesztiválon

Ma délután 6 órakor a Fehér Ló Közösségi Házban Szabó Miklós polgármester megnyitja az idei nyári fesztivált. Ugyanitt mától megtekinthetők Józsa Judit kerámiaszobrász Magyar nagyasszonyok I. című kiállításának alkotásai.
Mosonmagyaróvár-Józsa Judit 1974-ben született a székelyföldi Korondon, az egész Erdélyben, sőt, azon kívül is elhíresült fazekascsalád, a Józsa család sarjaként. 1994-ben költözött át Magyarországra, itt 1996 óta állítja ki alkotásait. Azóta már volt kiállítása Budapesten, Esztergomban, Szombathelyen és más hazai városokban, de bemutatkozott Hollandiában, az Egyesült Államokban és Kanadában is. Magyar nagyasszonyok I. nevet viselő kiállítása a magyar történelem híres asszonyait mutatja be 800–1800 között: királyok bölcs feleségei vagy fiatalon felelősséget vállalni kényszerült királynők, az Árpád-ház szentjei, a középkor kolostori életének gazdag tevékenységét megteremtő és pártfogoló asszonyok, templomépítők, hatalmas birtokok és háznépek gondozói, hős harcosok és kifinomult észjárású diplomaták, árvák, betegek, öregek istápolói, tanintézmények létrehozói, diákokat és könyvtárakat pártoló mecénások, mindeközben feleségek, anyák, gazdálkodók és naplóírók. Alakjaik időrendi sorrendbe helyezésével kibontakozik a magyar történelem a középkoron át a reneszánsz és a barokk kor ívében.
A Körhinta című filmtörténeti kiállítás Törőcsik Mari pályafutásáról este fél hétkor nyílik meg: beszédet mond Szabó G. László esztéta. A megnyitót követően este 7 órától a Körhinta című filmet vetítik. Ezt megelőzően a legkisebbek Hangya Boy című filmet nézhetik meg a gyermekfilmhét keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák motorokat lopott

Nickelsdorf - Lopott motorokat próbált Magyarországra szállítani egy magyar férfi, aki ráadásul az… Tovább olvasom