Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Figyelték a láthatóságot

A kerékpárosok láthatóságára helyezték a hangsúlyt a rendőrök a minap tartott fokozott ellenőrzésen. A biciklisek bírság helyett ezúttal láthatósági mellényt és világítóberendezéseket kaptak.
A „Látni és látszani" elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányhoz csatlakozva tartottak fokozott ellenőrzést a minap a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai a városban és a környező településeken. Az akció során elsősorban a kerékpárosok, gyalogosok közlekedését és láthatóságát ellenőrizték. Sajnálatos aktualitást adott az akciónak egy minap történt baleset. Egy, a sötétben, láthatósági mellény nélkül a 86-os főút mentén gyalogló férfit ütöttek el Mosonudvarnál. A gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az akció során világítóberendezéseket, fényvisszaverő eszközöket és láthatósági mellényeket osztottak a rendőrök.
Az akció során világítóberendezéseket, fényvisszaverő eszközöket és láthatósági mellényeket osztottak a rendőrök.

„A mostani akció célja nem elsősorban a bírságolás volt, inkább a figyelemfelhívás a biztonságos közlekedésre és a szabályok betartására" – mondja Makó László alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Az ellenőrzések során felhívták a gyalogosok, kerékpárosok figyelmét a láthatóság fontosságára, valamint világítóberendezéseket, fényvisszaverő eszközöket és láthatósági mellényeket osztottak. A mellényeket a helyszínen felvetették a biciklisekkel, gyalogosokkal, valamint a kerékpárokra helyben felszerelték az ajándék lámpákat éppen azért, hogy így legalább aznap biztonságosan hazaérjenek.

Az alezredes szerint az ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre kevesebb a kivilágítatlan kerékpár az utakon, ám most is több ilyennel találkoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyi politikusok vagyonleltára

Egy állandó kérdéssort készítettünk a formális vagyonnyilatkozatok helyett. Ezekre kérünk válaszokat… Tovább olvasom