Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Figyelnek a gyermekek biztonságára

Mosonmagyaróváron az idei tanévben is kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek biztonságos közlekedésére.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai az idei tanévben is kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek biztonságos közlekedésére a város oktatási intézményei körül.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság és a baleset-megelőzési bizottság elemezte a város általános és középiskolái környezetének baleseti helyzetét. Megállapították, hogy baleseti gócpont ugyan egyik oktatási intézménynél sem alakult ki, ennek ellenére a nagy forgalmú utak mellett lehetőség szerint ezúttal is jelen lesznek a rendőrök – mondta el a Kisalföldnek  Kovács Lászlóné főhadnagy, baleset-megelőzési főelőadó.

A rendőrség szerint nem szabad megfeledkezni az eredményes megelőző munka másik oldaláról sem. Fontos, hogy az iskolába érkező gyerekek és szüleik ismerjék a közlekedési szabályokat. A rendőrök felhívják az autóvezetők figyelmét a biztonsági öv és a gyerekülés használatára, valamint az iskolák és óvodák közelében a gépjárművek szabálytalan – elsősorban a menetirány szerinti bal oldali – megállásának mellőzésére.

Az ilyen szabálysértések elkövetői akár 10 ezer forintos helyszíni bírságra, vagy feljelentés esetén a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 30 ezer forintos pénzbüntetésre is számíthatnak. A főhadnagy hangsúlyozta: a rendőrség nem ezekkel az eszközökkel kívánja elérni a közlekedési szabályok betartását, hanem az emberekben szeretné tudatosítani, hogy a gyermekek élete, testi épsége mindennél drágább.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oda a turbinatelepítés lehetősége

Három Dunától elzárt szlovákiai magyar település kompenzációként lehetőséget kapott tavaly: törpeturbinákat telepíttethet s részesülhet a megtermelt haszonból. A polgármesterek aztán összevesztek, a beruházók jöttek-mentek, végül a Vízépítő Vállalat felbontotta a szerződést a falvakkal. A polgármester azonban még mindig reménykedik. Tovább olvasom