Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Figyelnek a biciklisekre

Mosonmagyaróvár - A közlekedési balesetek megelőzése érdekében fokozott figyelmet fordítanak a kerékpárosokra és a gyalogosokra a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetkezendő két hónapban.
Az elmúlt időszak statisztikái szerint nagy számban válnak közlekedési balesetek részeseivé, illetve okozóivá kerékpárosok és gyalogosok. A hasonló balesetek megelőzése érdekében a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai októberben és novemberben kiemelt figyelmet fordítanak a biciklisek és a gyalogosok közlekedésére és a szabálykövető magatartás kikényszerítésére. A rendőrök ellenőrzik egyebek mellett a megfelelő világítóberendezések meglétét, lakott területen kívül korlátozott látási viszonyok mellett és éjszaka a láthatósági mellény viselését, kiemelten figyelnek az ittasan kerékpározók kiszűrésére.

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők a gyalogátkelőhelyek környékén is. Itt nem csupán a tilos jelzésen áthaladó gyalogosokra figyelnek az egyenruhások, hanem azokra az autósokra is, akik nem biztosítanak elsőbbséget a zebrán áthaladni szándékozóknak. A rendőrség kéri, hogy a közlekedők ne zaklatásnak vegyék az ellenőrzéseket, hiszen mindez az ő érdekükben történik.

Olvasóink írták

 • 8. Okoskodó 2008. október 08. 10:56
  „Kedves Rendőrök! A cikk szellemében nem lenne zaklatás, ha rá is szólnának a kerékpárosokra, ha valami nem stimmel, mert azt legalább megjegyeznék! A másik, hogy a zabrán átkerekező biciklistának nincs elsőbbsége! Ezt nagyon sokan nem tudják! Tessék már oda hatni, amikor reggelente a zebráknál álldogálnak, segítve az átkelést! A puszta jelenlét is fontos, no meg a normális emberi szó! Csak ne menjenek el a szabálytalanságok mellett elfordított fejjel!!”
 • 7. 01010 2008. október 08. 10:29
  „A rendőrök MINDIG szólhatnának a Világítás nélkül közlekedőknek!!!
  A rendőrségehz 09-26 án 5:35 kor bekanyarodó HÖR ös Skodában ülő 3 rendőr is intézkedhetett volna a világítás nélkül közlekedő idős asszonnyal akit majdnem maguk ütöttek el mert alig észlelték!!
  DE HA LEGALÁBB SZÓLTAK VOLNA NEKI HOGY -LÁMPA...
  Nemcsak a büntetés a megoldás - lehetne figyelmeztetni- és ez JELENTÉSÍRÁS ,PAPÍR töltés nélkül is mükődne.”
 • 6. popa 2008. október 07. 15:31
  „Épp ideje , mert sok kerékpárosnak nem ér meg az élete 300 Ft-ot és inkább világítás nélkül közlekedik , remélve , hogy valaki nem löki fel .
  Párás szélvédő , hajnali órák , szemből elvakít az autó és kockáztat .”
 • 5. Velo 2008. október 07. 14:54
  „Mosonmagyaróvári "négyévszakos" kerékpárosként csak a Kórház utcai állapotokra szeretnén felhívni a figyelmet!
  Kedves Rendőr Urak!
  Tetszettek ott már csak próbaként sebességet mérni? Sajnos eléggé ritka az az autós, aki betartja a 30 km/h sebességhatárt. Félreértés ne legyen, a 30 NEM kék alapon van!!!
  (Mielőtt elfelejtem, ezzel együtt az előzéskor tartandó biztonságos oldaltávolsággal sem stimmel minden.)”
 • 4. tüzeske 2008. október 07. 09:16
  „T. Rendőrök!
  Nemcsak a gyalogosokat kellene figyelni, néha érdemes lenne odafigyelni az autósokra is. Pl. reggel a Mosonmagyaróvári Polg.Hivatal előtt kint álló és telefonáló rendőr néha kiállhatna az útra és a Szigetköz felől érkező autósokat is engedhetné kikanyarodni, mert háromnegyed 8 körül már rendesen feltorlódik a kocsisor. Tisztelet a kivételnek, már volt olyan éber Rendőr, aki ezt megtette! Remélem egyre többen lesznek és az autósokra is odafigyelnek... Köszönettel!”
 • 3. asdsadasd 2008. október 06. 21:11
  „hát nem ártana már hogy valaki elmagyarázza a kerékpárosnak hogy a zebra az gyalogátkelő, nem bicikliút és nem tanácsocs ráhajtani ha 5 méterre van az autó-nekem van elsöbbségem- cimmel, mert kerékpáros arra rá sem hajthat nemám elsöbbsége van.”
 • 2. Imcsi 2008. október 06. 17:27
  „Egyetértek! Most a kerékpárosokra fordítanak nagyobb figyelmet, és a gyalogosokra, de közben ne nézzék el a többi közlekedő szabálytalanságát sem! És amikor traffipaxoznak, akkor is állítsák meg a gyorshajtáson kívül szabálytalankodókat is!”
 • 1. pfff 2008. október 06. 11:04
  „Nagyon helyes! :) Ha betartatják minden közlekedésben résztvevővel a szabályokat, akkor ugrásszerűen javulni fognak a statisztikák. De, csak ha tényleg meg is történik, mert ha csak elszórtan néha-néha történik ellenőrzés, akkor nem nagyon fog javulni.
  Hajrá! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvtári napok nem csak tiniknek

Kistérség - Október 7-12. között a mosonmagyaróvári kistérség több települése is kapcsolódik az… Tovább olvasom