Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Figyelem - Trükkös tolvajok a hegyeshalmi parkolóban

Egy osztrák nő táskáját lopták ki a várakozó autóból.
Az osztrák házaspár április 18-án 5 óra 30 perckor lépte át a magyar határt bécsi rendszámú, Honda típusú gépkocsijával. Hegyeshalomban, a határ mellett az étterem parkolójában megálltak, hogy autópálya matricát vásároljanak. A feleség az autóban várakozott, rövid időre kiszállt levegőzni, majd indultak tovább. Néhány száz méter után a gépkocsi műszerfalán a lámpa jelezte, hogy az autó hátsó ajtaja nincs teljesen becsukva. Az assszony Budapest határában vette észre, hogy a gépkocsi hátsó üléséről a táskáját a trükkös tolvajok elvitték.

Az 50 éves sértett a lopást nem észlelte és a bűncselekménnyel összefüggő gyanús körülményt sem tapasztalt. A parkolóban sokan tartózkodtak, a feltételezett elkövetők személyére és gépkocsijuk típusára a rendőröknek információt adni nem tudott. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytatja a nyomozást - írta a police.hu.

Jótanácsok

Az idegenforgalom szempontjából kiemelt főútvonalakon, autópályákon a trükkös lopásokat jellemzően külföldi elkövetők külföldiek sérelmére követik el. Az utazás során a pénzt és iratokat testközelben, a ruházat belső zsebében vagy a csomagtartóban célszerű tartani. Az utastérben hagyott érték a fürkésző tolvaj figyelmét ráirányítja a gépkocsira, az óvatlan, jó szándékot feltételező sértettek csak utólag veszik észre azok eltűnését.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos altatás Mosonmagyaróváron? Három ember felelősségét vizsgálják

Tovább olvasom