Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Fidesz Mosonmagyaróvár: Bajnai Gordon adóemelést akar

˝Bajnai Gordon hozzálátott a Fájni fog programja előkészítéséhez, de Mosonmagyaróvár nem kér többet azokból, akik egyszer már tönkretették az országot˝ - írta közleményében Nagy István (Fidesz-KDNP).˝A Gyurcsány-Bajnai-kormány eladósította és elszegényítette a magyar családokat, itt Győr-Moson-Sopron megyében is. A fizetés felét a magas adó vitte el, a másik felét pedig a rezsi. A Gyurcsány-Bajnai kormány alatt a gazdaság zuhanórepülésben volt, a munkanélküliség megduplázódott, sorozatos megszorítások érték a családokat, az utolsó bőrt is lehúzták róluk. A rezsi árát az egekig emelték, a fizetéseket magas, 40% körüli adókkal sújtották˝ - írta közleményben kedden
Nagy István országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP).

˝Bajnai Gordon ma is adóemelést akar. A bankadó kivezetését megint a kiskeresetűekkel, a munkavállalókkal és a gyermeket nevelőkkel fizettetné meg. Európa második legalacsonyabb 16%-os adókulcsa helyett 40%-os adókulcsot akar, a családi adókedvezményt is eltörölné. Bajnai Gordon csökkentené a minimálbéreket és csökkentené a minimálbér feletti kiskeresetű családok fizetését is. Kudarcos adórendszerük a munkavállalók elsöprő többségének csökkentené a fizetését, de a legjobban a kiskeresetűeknek fájna.

Ma nemcsak az ország, hanem Győr- Moson-Sopron megye is talpra áll. A megye látványosan erősödő gazdasága, az egész országnak biztatást ad. A kormány által támogatott járműipari beruházások és azok egyre élénkebb gazdaságnak köszönhetően, a megyében 5 éves mélyponton van a munkanélküliség. Egy év alatt 16%-kal csökkent a munkanélküliek száma. 8,5 százalékkal csökkent a fiatal pályakezdő álláskeresők száma˝ - szerepel a közleményben.

˝A mostani adórendszer az alacsony 16%-os adókulccsal idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében. Jövőre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetű családnál, mert tovább csökken a kiskeresetű családok adója. A jelenlegi családi adórendszer nemcsak a kiskeresetűek és a gyermeket nevelők boldogulásának alapja, hanem a gazdasági növekedésnek is a motorja. Ez az adórendszer bebizonyította, hogy képes Magyarországot előre vinni. Gazdasági fordulatot hajtottunk végre, tartós, sőt várakozások fölötti a gazdasági növekedés. A baloldal kormányzásával szemben, ma csökken a munkanélküliség, 21 éves csúcson van a foglalkoztatás és tartósan nőnek a reálbérek˝ - olvasható a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség letepülőknek: falvanként változó kedvezmények

Van, ahol 50 ezer forintot kapnak, amit nem kell visszafizetni, s előfordul az is, hogy 900 ezer forintot utalnak nekik kamatmentes hitelként. Tovább olvasom