Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Fesztiválok helyieknek, vendégeknek

Mosonmagyaróvár - Elsősorban a mosonmagyaróváriakat és a város vonzáskörzetében élőket szeretnénk kiszolgálni kulturális rendezvényeinkkel, de olyan programok is lesznek, melyek országos, nemzetközi érdeklődésre is számíthatnak – hangsúlyozta Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője.
2009-et a Magyar Turizmus Zrt. az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkárságával közösen a kulturális turizmus évének nyilvánította. Megnéztük, Mosonmagyaróvár hogyan, milyen rendezvényekkel kapcsolódik ehhez a programhoz.

– Idén is megszervezzük az immár hagyományossá vált rendezvényeinket, mint a május elseje, a Mediawave, a Mosoni Vigasságok, a Téli és a Nyári Fesztivál. Elsődleges célunk, hogy a mosonmagyaróváriakat és a vonzáskörzetben élőket kiszolgáljuk, azért, hogy itt legyen lehetőségük minőségi szórakozásra – emelte ki Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője. Elmondta: az év folyamán olyan hírességeket is vendégül látnának, akikre a nagyközönség is méltán tarthat igényt. A majálisra a Kispál és a Borz együttest várják, a Mosoni Vigasságon a Hoolingans szórakoztat, augusztus 20-án, a fúvószene napján a világhírű Boban Markovic rezesbandájával lépne fel.


Az itt élők bizalmát szeretnénk elnyerni, hogy érezzék magukénak a rendezvényeket. A város idegenforgalmára is alapozunk, hogy a közeljövőben a turistákat akár több napra is idecsalogassuk – szögezte le a kulturális központ vezetője.


A határokon átívelő programok sorában találjuk a hármas határ menti találkozót (június 6–7.), melyre a testvérvárosok képviselőit is várják, a fúvószene napját augusztus 20-án. A hagyományokhoz híven a tavasz elején a makettkiállítás számíthat nemzetközi érdeklődésre, de a Voluta-fesztivál is egyre nagyobb teret nyer magának. A nemzetközi vízi karnevált idén a Szent Iván éjéhez közel eső hétvégén, június 18–21. között szervezik meg. A rendezvény mára a város turisztikai arculatának markáns része, mely megvalósítja a természet, a csapatsport, a zene, az emberi kapcsolatok egységét. Az április 18-án tartandó Voluta-bál (melyen Kovács András Péter humorista, a Juice együttes és a Strokes-ütősök szórakoztatnak) bevételét a fesztiválra fordítják a szervezők.
Csiszár Péter

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új irodába költözött a munkaszervezet

Kimle - A helyi védőnői szolgálat egykori épületébe költözött január végén a… Tovább olvasom