Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Fesztivál a Lajta partján

Szombattól egy héten át kulturális rendezvények és különböző programok színesítik Mosonmagyaróvár mindennapjait a tizedik jubileumi nyári fesztivál keretében.
Nyári fesztivál: A trencséni Opatovanka fúvószenekar műsora sok embert vonzott.
A program azzal a céllal indult útjára 1993-ban, hogy a régió értékeinek bemutatásával, helyi és környékbeli, illetve vendég művészeti együttesek fellépésével új színt vigyen a Lajta-parti nyárba, illetve megtörje a nyári kulturális holtszezont. Újítás az idei programsorozatban, hogy míg korábban hétfőn kezdődött a nyári fesztivál, addig ez alkalommal a különféle rendezvények már szombaton várták a közönséget.
A Flesch Károly Kulturális Központ előtt fellépő trencséni Opatovanka fúvószenekar több száz embert csalogatott a fesztiválhét ünnepélyes megnyitójára.

A fesztiválhét ünnepélyes megnyitóján Böröndi Lajos igazgató elmondta: tíz éve, amikor életre hívták ezt a programsorozatot, nem gondolták volna, hogy ilyen hosszú időt megér és a város egyik meghatározó rendezvénye lesz. A fesztivál kisebb változtatásokkal ugyan, de az egy évtizede kialakult szerkezettel működik ma is. Az igazgató kitért továbbá a fesztiválhét egyik nyitórendezvényére, Szász Endre és Sz. Hajdú Katalin festőművészek kiállítására. Tíz évvel ezelőtt, az első nyári fesztivál szintén a neves művész tárlatával kezdődött.

A szombati megnyitóra kilátogatott vendégek megnézhették továbbá Camarena-Flores Ricardo Stockerauban élő mexikói festőművész tárlatát, illetve „Élő népművészet" címmel a szigetközi alkotók kiállítását, majd a Honvéd Együttes Budapest Táncegyüttesének Csárdás! – A kelet tangója című előadását. A jubileumi nyári fesztivál nyitónapja egy nagy sikerű utcabállal zárult a Magyar utcán.

A fesztiválhét mai programjában szerepel délelőtt fél 10-től a Tündérrózsa Táncegyüttes és a Kislaptáros együttes műsora a Magyar utcán, majd 11 órától a szegedi Grimm-Busz társulat Az őskor a hős kor című zenés gyermekszínháza. A sétálóutcán egész nap kirakodóvásár várja az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belefulladt a kútba

Egy hatvannégy éves férfi holttestét emelték ki a mosonmagyaróvári tűzoltók Kimlén, egy Ady Endre… Tovább olvasom