Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Fesztivál a hédervári kastélyban

Május 27. és 29. között rendezik meg a a hédervári kastélyban a  Múzsák Kastélya Fesztivált.
Az idei nyári szezon beköszöntőjeként május 27. és 29. között rendezik meg a zenei estek sorában kimagasló Múzsák Kastélya Fesztivált a hédervári kastélyban. A háromnapos rendezvény programjait sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Bartha Sándor, a hédervári kastélyszálloda igazgatója elmondta: tavaly indították el a Múzsák Kastélya zenei esteket, idén májusban pedig megrendezik az első Múzsák Kastélya Fesztivált, ahol mintegy tizenöt zenekar, táncegyüttes, mese- és énekmondó lép majd fel. A szervezők nem titkolt célja, hogy a hédervári kastélyt a Szigetköz kulturális központjává tegyék. Azt szeretnék elérni, hogy a kastély ne csak egy elegáns szálloda és múzeum legyen, hanem egy épület, amit élettel lehet megtölteni, ahova mindazok eljussanak, akik a kultúra különböző szegmenseit szeretnék átélni.

A háromnapos fesztiválon fellépő művészek kiválasztásánál a szervezők nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy műfajonként a legjobb előadókat hívják meg. Emellett fontos szempont volt, hogy a fellépők ne „ötvözött", hanem eredeti és tiszta stílusokat képviseljenek.

A háromnapos rendezvényen szeretnének minden korosztálynak megfelelő programot nyújtani. A fesztiválon – többek között – fellépnek Kátai Zoltán énekmondó, a cigány örömzenét játszó Szilvási Gipsy Band, Lippai Andrea EuroPas-díjas flamencotáncművész, a dél-erdélyi magyar–cigány népzenét játszó Szászcsávási Banda. Tolcsvay Béla folkbeat hagyományőrző szólóesttel, Hobo (Földes László) pedig megzenésített József Attila-versekkel lép színpadra.

A rendezvényről bővebb információ a 96/213-433-as telefonszámon, valamint a www.hedervar.hu webcímen található.
Farkas J.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autómatuzsálem-találkozó

Száz motor- és autómatuzsálem gyűlt össze Rajkán a veteránjármű- találkozón. Tovább olvasom