Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Festészet, szobrászat: pénteken dupla-tárlat nyílik

Péntek délután öt órakor nyitják meg Borbély Károly festőművész és Szunyogh László szobrászművész kiállítását a Flesch Károly Kulturális Központban.
A kiállítást megnyitja: Horváth Nóra filozófus és művészeti író, köszöntőt mond Dr. Szabó Péter dékánhelyettes. A tárlat október 5-ig látogatható.

Borbély Károly festőművész, művészetterapeuta, főiskolai docens a MAOE és az Art Flexum Nemzetközi Művészeti Egyesület tagja. 1980-tól szerepel hazai és nemzetközi kiállításokon. A 90-es évektől bibliai témák foglalkoztatják, számos egyházi megbízást teljesít. 2002-ben a németországi Winzer művésztelepén színes fametszeteket készít Szent Ferenc Naphimnuszához, majd a hagyományos színes fametszet technikáját oktatja Frauenau Művészeti Szabadiskolájában. 2001-től színes, festői anyagnyomatokat készít mély-, magasnyomás és litográfia, valamint kollázs kombinálásával. A formák felületi megnyilvánulásait és az emberi lélek megnyilatkozásait, annak látható jeleit kutatja. Műveit templomok, köz- és magángyűjtemények őrzik.

Szunyogh László DLA szobrászművész, egyetemi docens a MAOE, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége Éremszakosztályának, a Szobrász szakosztályának, a Magyar Szobrász Társaságnak és a FIDEM tagja. Műveit őrzi a Magyar Nemzeti Galéria és a British Museum. XV. Soproni Országos Érembiennálé (2005), Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Díja, XVII. Soproni Érembiennálé (2009) Ferenczy Béni Nagydíj.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős embert vertek át Bezenyén

Egy szlovák rendszámú autó tört magyarsággal beszélő utasa szólította meg a minap az esti… Tovább olvasom