Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Fényképezőgépek, laptopok iskoláknak, óvodáknak

CD-lejátszókat, fényképezőgépeket, laptopokat vásárolnának a mosonmagyaróvári iskolák, óvodák az Oktatási Minisztérium pályázatán nyert 25 millió forintból.

A mosonmagyaróvári óvodák átlagosan egymillió forintot költhetnek az informatikai felszerelések beszerzésére, a helyi iskolák 574 ezer és 2,7 millió forint közötti összegeket fordíthatnak ugyanerre a célra, míg a nevelési tanácsadó 1,6 millió forintot nyert. A fenntartó önkormányzat összesen 25 millió forintot szerzett meg az Oktatási Minisztérium szakmai, informatikai pályázatán.

– Örülünk a ránk eső 996 ezer forintnak, amiből olyan technikai eszközöket fogunk vásárolni, ami egy óvodában szükséges lehet. CD-lejátszókat, fényképezőgépeket, vetítőt vennénk elsősorban. Emellett az óvoda ebédlőjének bútorzatát is kicserélnénk – mondta el Káléné Takács Erika, a Lurkóvár Óvoda vezetője.

A Haller-iskola utazásszervező szakos diákjai új laptopokon tanulnak.
A Haller-iskola utazásszervező szakos diákjai új laptopokon tanulnak.

Az általános iskolák 574 ezer és 1,4 millió forint, a középiskolák 2,1 és 2,7 millió forint körüli összegből gazdálkodhatnak, az Éltes-iskola 700 ezer forintból vásárolhat új eszközöket.

– A pályázat keretében elsősorban laptopokat vásárolnánk tanárainknak, az interneten számos szakmai fórum így elérhetővé válik pedagógusaink számára – hangsúlyozta Sárköziné Kollárits Edit, a Haller-iskola igazgatója. Az intézményben egyébként az utazás-ügyintéző szakos diákok kaptak legutóbb laptopokat, de az intézményvezető bízik benne, hogy egy másik pályázat által digitális táblákat tudnak vásárolni és kétosztálynyi számítógépet teljesen ki tudnak majd cserélni, ugyanis azok a berendezések elavultak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódles épült az út mellett

A szigetközi hódok jelentős része a mellékágrendszer szigetvilágában él, Rajkán viszont egy teljesen… Tovább olvasom