Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Felújított játszótér a Rudolf ligetben

Átadták a Rudolf ligetben a felújított, az európai uniós szabványoknak is megfelelő játszóteret.
Varga József, a körzet önkormányzati képviselője, a Mosoni Polgári Kör és a Mosonért Közalapítvány kezdeményezésére felújították a Rudolf ligeti játszóteret. Az európai uniós norma szerinti játékok „rekonstrukciója" befejeződött, a játszóteret tegnap adták át. Nagy Mihály, a Mosoni Polgári Kör elnöke az ünnepségen elmondta: a legkisebbeknek hoztak létre egy biztonságos, az uniós normáknak megfelelő játszóteret. Bár meghívást kaptak, de az esős időjárás miatt nem tudtak részt venni a megnyitón a Kékcinke Óvoda nebulói, így őket az intézmény vezetése képviselte.
Ötven nappal ezelőtt határozták el, hogy felújítják a Rudolf ligeti játszóteret. Szinte rekordidő alatt végezték el a játszótér rekonstrukcióját, melynek teljes költségét a Motim Rt. finanszírozta:

Gerezdes János vezérigazgató is részt vett az ünnepségen. A gyár mellett a Rugalmas Megoldás Alapítvány félmillió forinttal járult hozzá a költségekhez. Jóvoltukból gumiból készült esésvédő lap található a játékok alatt. Nagy Mihály hangsúlyozta: azért esett e játszótérre a választás, mert sokan kötődnek a ligethez, ami a város egyik gyöngyszeme. A Mosoni-Duna-rehabilitáció keretében folytatódik a liget rendbetétele. Újra meg fog nyílni az úgynevezett Levente-árok és a Partos utca idén elkészülő sétányával együtt egy olyan természeti környezetet hoznak létre, ami ékköve lesz a városnak. Stipkovits Pál polgármester adta át a játszóteret a gyerekeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többe kerül az eljárás, mint az örökség

Három éve a nevesítés során az egykori szövetkezeti tagok külterületi szántóföldet kaptak Bezenyén. Csakhogy jó néhányan már évekkel korábban elhunytak. Az „örökléshez” szükséges eljárás közjegyzői díja viszont magasabb, mint amennyit a hagyaték ér. Hacsak Euro Vegas fel nem értékeli... Tovább olvasom