Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Felújítják a Móra-iskolát

Utólagos hőszigetelés, külső nyílászárók cseréje, fűtési rendszer szabályozása, hővisszanyerő szellőzés beépítése, világításkorszerűsítés a tantermekben, napkollektoros rendszer telepítése melegvíz-ellátásra és medencefűtésre, valamint napelemek felszerelése áramtermelésre.


A Móra-iskola 250 milliós beruházását javarészt támogatásból valósítja meg az önkormányzat.

Közel 250 millió forintból teljesen felújítják a mosonmagyaróvári Móra-iskolát. A korszerűsítés már évek óta időszerű, hiszen az 1975-ben épült iskolában az akkor felhasznált építőanyagok mára elavultak, állapotuk leromlott. Az épületen az elmúlt több mint három évtized alatt a karbantartási igényeken túl felújítás nem történt. A korszerűsítést indokolja, hogy sem az oldalfalak, sem pedig a tetőszerkezet nem megfelelően szigeteltek. Az épület külső homlokzata és a lapos tető az energetikai szempontok figyelembevétele nélkül is cserére, felújításra szorul – mondja Nagy István polgármester.

A felújítás során lecserélik az épület összes külső nyílászáróját, megvalósul a teljes utólagos külső hőszigetelés és a fűtési rendszer korszerűsítése, hővisszanyerő szellőztetési rendszer telepítése a tantermekbe és a tanmedence helyiségében, a melegvíz-ellátás napkollektoros rásegítése, a tantermek világításának energiahatékony korszerűsítése, valamint napelemek felszerelése.

Az 1975-ben épült iskola mára igencsak megérett a felújításra.
Az 1975-ben épült iskola mára igencsak megérett a felújításra.


A polgármester hozzátette: a beruházással nagyban javítják az iskola épületének hőtechnikai adottságait, csökkentik a hőveszteséget. Ezzel az intézmény üzemeltetési – főleg a fűtési és áram – költségein szeretne spórolni az önkormányzat. A melegvíz-ellátást megújuló energiás rendszerrel, napkollektorral egészítik ki, valamint a villanyszámla csökkentésére is fotovoltaikus napelemekkel termelnek majd áramot.
Az összességében csaknem 250 milliós beruházásban 187 milliót tesz ki az energetikai felújítás, míg a megújuló energiarendszerek kiépítésére 63 milliót költenek. A korszerűsítéshez 212 millió forint állami pénzt kap az önkormányzat, a többit városi pénzből fedezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajóbaleset: egy év börtönre ítélték az uszály kapitányát

Matt Dewlint egy év és egy nap börtönre ítélte a bíróság. Az ügyvéd az elhunyt magyar fiatalok szüleivel közösen, interneten keresztül követte a tárgyalást. Tovább olvasom