Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

Felújítás: több pénzre pályázhatnak

Idén is támogatja az önkormányzat a műemléki és helyi védelem alatt álló épületek felújítását. Erre a célra ötmillió forintot különítettek el a költségvetésben. Április 26-ig lehet pályázni a támogatásért.

Ismét pályázatot hirdetett az önkormányzat a műemlék épületek felújításának támogatására. Az országos műemléki, illetve helyi védelem alatt álló, valamint a nem védett, de műemléki jelentőségű vagy történeti településképi területen álló épületek tulajdonosai pályázhatnak erre a forrásra. A város költségvetésében ötmillió forintot terveztek be e célra.

Az elnyerhető támogatás legfeljebb a felújítási munka védettséggel összefüggő többletterhet jelentő költségének fele lehet, ám egymillió forintnál többet senki nem kaphat. Korábban a felső határ félmillió volt.
A támogatásért csak olyan munkákra lehet pályázni, amikkel a városképet is javítják (homlokzatok, tetőzet felújítására, nyílászárók cseréjére). Kiemelt célok a barokk kapuzatok felújítása, homlokzatfelújítások és nyílászárócserék.

A pályázóknak több feltételnek is meg kell felelniük a támogatás elnyeréséhez. Így többek közt nem lehet városi tartozásuk. Jogerős építési engedély kell a műemléki jelentőségű területen bárminemű felújításhoz, s a helyi védelem alatt, illetve a történeti települési területen álló épületek felújításához polgármesteri hozzájáruló nyilatkozat is szükséges.

A pályázatokat legkésőbb április 26-ig kell benyújtani személyesen vagy postai úton. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet személyesen Cselovszki György osztályvezetőnél vagy Gál Zoltán ügyintézőnél, illetve a városi főépítésznél, valamint telefonon az 577-820-as, 577-821-es és 577-846-os számokon.

A támogatásért csak olyan munkákra lehet pályázni, amikkel a városképet is javítják (homlokzatok, tetőzet felújítására, nyílászárók cseréjére).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a befogadó szülő

A nevelőszülőnek otthonában kellene gondoznia a nála gyámhatósági határozattal elhelyezett gyermeket. Tovább olvasom