Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Felújítás közös erővel

Visszakerült a minap a mosonmagyaróvári tűzoltólaktanyába a tavasszal javításra elvitt gépjárműfecskendő. Az autó felújítására korábban még az önkormányzattal közösen pályázott a tűzoltóság. Tavasszal már elkészült egy gépjárműfecskendő teljes felújítása ennek a pályázatnak köszönhetően.
Önkormányzatiból állami fenntartásúvá váltak év elejétől a tűzoltóságok, illetve már katasztrófavédelmi kirendeltségek. Ám ez csak fenntartóváltást jelent, a tűzoltók továbbra is ugyanúgy végzik a feladatukat, segítenek a bajbajutottaknak és az önkormányzattól sem szakadtak el teljesen. Ezt a továbbra is fennálló együttműködést bizonyítja, hogy a város segítségével újíttatott fel a tűzoltóság két járművet.

A gépjárműfecskendő 30 milliós rekonstrukciójára közösen pályázott a város a tűzoltósággal.
A gépjárműfecskendő 30 milliós rekonstrukciójára közösen pályázott a város a tűzoltósággal.

– A tűzoltóság állami fenntartásba került, ám továbbra is az itt élők biztonságát szolgálja – hangsúlyozta Szilágyi János, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője. Ennek bizonyítéka, hogy a napokban került vissza a mosonmagyaróvári laktanyába egy teljesen felújított gépjárműfecskendő. A járművenként mintegy 30 millió forintos rekonstrukcióra még 2010-ben pályázott a tűzoltóság az önkormányzattal közösen. Ennek keretében a két, több mint tízéves Mercedes teljes rekonstrukción esett át, a motor kivételével a gépjárműfecskendők szinte minden részét teljesen felújították.

Az átadáson Sallai Péter megyei katasztrófavédelmi igazgató is az önkormányzattal történő további együttműködés fontosságát hangsúlyozta. Nagy István polgármester elmondta: az önkormányzat minden városi ügy mellé odaáll, így természetes volt, hogy ezt a felújítást is támogatják, függetlenül attól, ki a tűzoltóság fenntartója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományteremtő családi nap

Családi napot szervezett a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ és a… Tovább olvasom