Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Felújítás: első helyre a Barátság utca került

Mosonmagyaróvár - A Barátság utca teljes felújítására ad be pályázatot az önkormányzat.

A programban korábban első helyen álló Ostermayer és Erkel utcák felújítására idén már biztos nem pályázik a város.

A települések belső tehermentesítő útjainak építése, valamint a meglévő kiszolgálóutak gyűjtőúttá történő fejlesztése, illetve jelentős gazdasági súllyal rendelkező területhez vezető utak építése támogatására tett közzé pályázati felhívást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pályázatra 1,51 milliárd forintot irányoztak elő. A mosonmagyaróvári önkormányzat városfejlesztési, környezetvédelmi és európai integrációs bizottsága korábbi határozatával az útfelújításban az Ostermayer, Erkel Ferenc, Barátság, Móra Ferenc utca sorrendet javasolta. A most közzétett pályázati felhívás áttanulmányozását követően – a benyújthatóságot és az eredményességet szem előtt tartva – a polgármester, illetve a városfejlesztési és -fenntartási osztály a sorrend módosítását javasolta, első helyre a Barátság, majd az Ostermayer utcát téve. Tekintettel arra, hogy a Móra és Erkel utcák esetében a beruházás előzetesen becsült összértéke nem éri el a pályázati kiírásban minimumként megállapított 50 millió forintot, ezért ezek felújítására idén nem pályázik az önkormányzat.

A tervek azért elkészülnek, hogy a jövőben esetlegesen megjelenő pályázatokra ezeket be tudják nyújtani.

A városfejlesztési osztály a pályázatíró céggel egyeztetve arra az eredményre jutott, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán az Ostermayer utca nem lenne esélyes, így kizárólag a Barátság utca fejlesztésére próbálnak támogatást szerezni ebből a forrásból. A Barátság utca felújítását az elmúlt évben készített korszerűsítési tervek alapján kívánják megvalósítani. Az utcában az 1-es számú főúttól teljes hosszában, a Timföldgyári utcai csatlakozásig elvégzik a burkolatmegerősítést. A beruházás becsült bruttó költsége 75 millió forint.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén határozott a pályázat benyújtásáról, valamint kötelezettségvállalásról a 18,75 milliós önrész biztosítására.


A városfejlesztési osztály a pályázatíró céggel egyeztetve arra az eredményre jutott, hogy a pályázaton az Ostermayer utca nem lenne esélyes.

 

Olvasóink írták

 • 2. Bálintos 2009. szeptember 24. 20:54
  „ÉRDEKES,DE JÁRDÁT NEM TERVEZTEK AZ ÚT MELLÉ!??!
  DE JÓ LENNE ÚGY VÉGIG SÉTÁLNI A BARÁTSÁG UTCÁN HOGY AZ AUTÓK NEMSÁROZNAK BE!!!!”
 • 1. 01010 2009. szeptember 23. 11:08
  „Lehet "unokáink látni fogják" a felújított Erkel utcát :)
  Már hány éve igérik a (megsüllyedt útból eredeti magasságban lévő aknák) teljes felújjítását,
  pedig hány ember használja /és talán Móváron itt a legmagasabb az 1m re jutó lakósok száma .ÉS AZ ADÓJUK IS )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszerelésre, üzemanyagra kell az állami pénz

Jövőre háromszorosára növelné a kormány az országosan mintegy 80 ezer polgárőr támogatását. Tovább olvasom