Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Feltételhez kötik az átcsoportosítást

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház rekonstrukciója és a leendő sportcsarnok ügyéről tartott sajtótájékoztatót a helyi Szabad Demokraták Szövetsége.

Szentkuti Károly elnök elmondta: ma már világosan látszik, hogy indokoltan ugyan, de mintegy 300 millió forintos túlköltekezés jelentkezett a kórház rekonstrukciója során, amiből 65 milliót finanszíroz a központi költségvetés. Az önkormányzat 165 milliós célhitelt tervezett idei költségvetésében a sportcsarnok beruházásának megindítására. Várhatóan a júniusi ülésén módosítja majd a büdzsét a képviselő-testület. Így a célhitelt a rekonstrukció többletköltségeire csoportosítják át.

A szabad demokraták ezt azonban csak abban az esetben támogatják, ha azzal együtt döntés születik a sportcsarnok építésének és finanszírozásának üteméről is, illetve az önkormányzat megköti a szükséges finanszírozási szerződéseket a sportminisztériummal. Szentkuti szerint legkésőbb nyáron meg kell indítani a közbeszerzési eljárásokat, hogy 2006-ra elkészülhessen a sportcsarnok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másutt nem teljes körű a szolgáltatás

A mosonmagyaróvári autófényezők korábbi felvetéseire reagálva az egyik helyi márkaszerviz vezetője… Tovább olvasom