Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Felszentelték a tűzoltóautót

Dunakilitin felavatták azt a tűzoltóautót, melyet az ausztriai testvérközségétől vásárolt a helyi önkormányzat. A kocsira Dunakiliti neve és címere is felkerült, s már szükség esetén igénybe is veheti a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület.
A testvérközségtől vásárolt kocsi: A helyi szertárban vár a bevetésre.
Az augusztus huszadikai ünnepek keretében a helyi plébános felszentelte Dunakilitin azt a tűzoltóautót, mely a jövőben – a hivatalos papírok elintézése után – kiszélesíti a helyi tűzoltó-egyesület segítségnyújtási lehetőségeit. Az ausztriai Lilienfeld testvérközséggel korábban több egyeztető tárgyaláson is részt vett a község alpolgármestere, s végül sikerült is megegyezni a kocsi vételárát illetően. Szokoli Sándor polgármester úgy gondolja: előnyös üzletet kötöttek. Eszerint a Steyr típusú, alig több mint húszéves, huszonötezer kilométert futott járművet ajándékba kapták meg, hogy így a vámügyek is leegyszerűsödjenek. Cserébe a község háromezer

euróval támogatta a lilienfeldi tűzoltó-egyesületet. Az átíratás, az eredetiségvizsgálat és az egyéb hivatalos iratok beszerzése után sem érte el az autó végösszege az egymillió forintot. A helyi önkormányzatnak így lehetősége nyílt a régi, elavult Zsuk tűzoltókocsit eladnia, s ezzel is kompenzálni a költségeket. A napokban a község neve és címere is felkerült már az autóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt torlódás a határokon

A Hungaroringről érkező osztrák és német szurkolók nem okoztak nagyobb torlódást vasárnap este… Tovább olvasom