Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Felszentelik a megújult Fehér-képet

Mosonmagyaróvárról Dunakilitiig kerékpáros és gyalogtúrát szervez a mosonmagyaróvári piarista iskola és Dunakiliti önkormányzata május 19-én, szombaton délután. Az utat – mely a Dunakiliti előtt 400 méterre lévő Fehér-képig tart – a szervezők biztosítják.
Gyülekező és indulás délután két órakor lesz a mosonmagyaróvári Deák térről. Érkezés után három órakor Szokoli Sándor dunakiliti polgármester köszöntője után a helyi általános iskola méltatja Boldog dr. Batthyány-Strattmann Lászlót, majd a helyi egyházközség előadása Szent Kristófról, az úton lévők védőszentjéről szól. Ezután Farkas István piarista igazgató szenteli fel a megújult Fehér-képet, ahová három új agyagkép került: a dr. Batthyány-Strattmann Lászlót, Szent Kristófot és Máriát ábrázoló. Az eseményen a Kislaptáros zenekar is játszik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelta falut találtak a régészek Euro Vegas alatt

Schmatovich Mátyás, Bezenye korábbi polgármestere egy internetes portálnak nemrégiben azt mondta: tudomása szerint környezetvédelmi hatástanulmány és archeológiai feltárás folyik a tervezett Euro Vegas-földeken. Tovább olvasom