Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Felső-szigetköziek a nyilvántartásban

A tizenegyezer hektáros szigetközi terület vadászati jogának megszerzéséért, illetve megtartásáért dúló harc újabb fejezetéhez érkezett. Precedensértékűnek tekinthető a vadászati felügyelőség határozata: a KAEG Rt. vadászati jogosultságát törölte, s a Felső-szigetközi Vadászati Kft.-t vette nyilvántartásba.
Amint arról lapunkban korábban már többször beszámoltunk (2004. január 27. és február 2.), a szigetközi földtulajdonosok által összehívott dunakiliti közgyűlés s az ott hozott határozatok jogszerűségét kifogásolta a Kisalföldi Erdőgazdaság vezetése. Törzsök Gyula, a részvénytársaság fővadásza ekkor azt is kijelentette, hogy a törvény 2007-ig nem engedi visszahívni őket.

A megyei földművelésügyi hivatal vadászati és halászati felügyelősége azonban nemrégiben küldte meg az érintetteknek azon határozatát, mely a főként szigetközi polgármesterekből és önkormányzatokból álló kft.-t vette nyilvántartásba a vadászterület földtulajdoni közösségének képviselőjeként és vadászatra jogosultjaként.

A Pintér Csaba osztályvezető által ellenjegyzett dokumentum szerint ezzel egyidejűleg a Kisalföld Erdőgazdaság Rt.-t ezen jogától megfosztotta, s emellett a vadászterület kódszámát is megváltoztatta.

Az indoklás szerint a Dunakilitin összehívott közgyűlésen a napirendi pontok többségi, azaz 50,9 százalékos szavazati aránnyal határoztak a KAEG Rt. visszahívásáról, s a Felső-szigetközi Vadászati Kft. megbízásáról.

A mosonmagyaróvári kft. február 4-én küldte meg a földművelésügyi hivatalnak a hatósági nyilvántartásba vételhez szükséges okiratokat. Az elküldött dokumentumok alapján az osztályvezető szerint megállapítható, hogy a vonatkozó törvényes előírások szerint jártak el.
Dr. Magas László, a Kisalföldi Erdőgazdaság Rt. vezérigazgatója lapunknak elmondta: fellebbeznek a megyei földművelésügyi hivatal határozata ellen.

Kisbodak, Püski, Dunaremete, Feketeerdő, Dunakiliti és Rajka önkormányzata – testületi döntés alapján – százezer, míg Bezenye kétszázezer forinttal részt vállal a Felső-szigetközi Vadászati Kft.-ben.
Dunaszigeten erről a kérdésről a napokban lesz döntés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stipkovits Pál: Kereteinket a lehetőségeinkhez igazítjuk

Mosonmagyaróváron 2003 viharos esztendőnek mutatkozott iskolabezárással, tüntetésekkel. Aztán a… Tovább olvasom