Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Felrobbant palack, kiégett autó - tudósítónk képeivel

Mosonmagyaróvár-Jánossomorja - Csak a szerencsének és az éppen arra járó két kamionosnak köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia a 86-os főúton - egy háztartási PB-gázpalackokat szállító kisteherautó az árokba hajtott, majd kigyulladt és több palack felrobbant. VIDEÓ + tudósítónk képei
Egy háztartási PB-gázpalackokat szállító kisteherautó haladt a 86-os főúton Mosonmagyaróvár felé péntek délután, amikor az elsődleges vélemények szerint vélhetően a sofőr rosszul léte miatt a császárréti bekötőútnál letért az útról és a jobb oldali árokba hajtott. A kocsi szinte az ütközés pillanatában kigyulladt.

Böröczki Péter felvételei


A szemből érkező lengyel kamion sofőrjei mint mondták, már távolabbról látták, hogy a kisteherautó kezd letérni az útról. Látva a történteket, gyorsan megálltak, gondolkodás nélkül az akkor már égő autóhoz futottak és kihúzták a vezetőjét. Néhány másodperccel később pedig már robbant is az első gázpalack.


Videó: Méhes Ákos


A mosonmagyaróvári tűzoltók kettes kiemelt fokozatban nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Addigra már nem csupán az autó és a rajta lévő gázpalackok, de az útmenti erdősáv is lángokban állt. Azonnal megkezdték az oltást és palackok hűtését, így a kocsin lévő mintegy harminc palackból végül összesen kettő robbant fel. A mentők a kocsi vezetőjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó: Méhes Ákos


A mentés idejére teljes szélességében lezárták a 86-os főútnak ezt a szakaszát. A palackok hűtése jelenleg is tart, ám egy sávon már megindulhatott a forgalom. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. zenelady12 2008. június 10. 20:13
  „Na ne. Mondtam, hogy abbahagyom. De hogy az én fejemmel gondolkodj, nem hagyom. Fogalmad sincs, mit érez az ember, amikor majdnem ott marad hozzátartozója egy incidens során... De tudod mit, legyen így... Mindenkinek igaza van. Mindenki csak azt akarja hallani, ami igazolja őt. Titeket bánt, ha valaki nem úgy gondolkodik, ahogy ti. Akkor menjetek csak egy irányba. Még egyszer: tiszteletem a két kamionsofőrnek. És ha fájt, ha valaki másként gondolkozott... Sajnálom. Nem fogok többet itt zargatni... Ha békén hagytok ti is. Tényleg... Miért kell mindenkinek egyformán gondolkodni??? Max. tényleg nem írom le, és akkor olybá tűnik, mintha csak egyforma emberek lennének. Jobb is így.”
 • 22. Hun 2008. június 10. 17:25
  „Köszönjük zenelady! Ügyes voltál, visszaülhetsz a helyedre. Ismét egy tartalmas hsz.A többi közlekedő nevében is kikérem az eltaposni való bogár dolgot! Te az 1% ról beszélsz, és ez alapján ítéled meg a 99-et. Bort iszol,vizet prédikálsz.”
 • 21. zenelady12 2008. június 10. 11:42
  „Hogy miért beszéltem így? Ha az utolsó pillanatban ugrana el a kamion elől e kérdező, akkor már neki is átértékelődött volna az életében a fontos dolgok sorrendje... Ja, hogy szarik rá? Így is lehet. És mondtam én is, hogy le a kalappal a két sofőr előtt. Vegyen példát róluk a többi! Semmi másban nem kell változtatni, csak hogy ne egy eltaposni való bogárnak lássák az embereket, akik közlekednének rajtuk kívül is. Sajnos, mindenki általánosít: cigány-cigány, zsidó-zsidó. Ki mondja ki ilyenkor, hogy bocsánat, tisztelet a kivételnek. Én sem tettem. Sajnálom. Nyilván, nem MINDENKIRŐL beszéltem én sem, csak a 99 %-ról. És itt most befejezem, nehogy miattam ne aludjanak éjjel. Ja, és olvasson más fórumokat, idővel sokszor elkanyarodik a téma...”
 • 20. Csajsziland 2008. június 09. 08:35
  „Úgy látszik ez a divat, hogy nem ahhoz szólunk hozzá, amiról a cikk szól...
  Ha már itt tartunk: kérem a szerkesztőséget, járjon utána, miképpen lehetne az életveszélyt 86-oson Bősárkányban a rábcakapi elágazásnál megszüntetni. Naponta próbálok kikanyarodni Rábcakapi felől balra nagy ívben Csorna felé a 86-os főútra.Jobbról iskola, zebrával, balról sövény. Ráadásul illik kézifékkel indulni, mert egy kis emelkedő is van. Az autó orrát "kidugni" nem nagyon kell, mert levágja a kamion...
  Vágon a polgármester felesége teletűzdeltette a falut tükrökkel, hogy mindenhonnan ki tudjon kanyarodni, ahová a falun belül kocsival jár... A település Bősárkányhoz képest nulla forgalommal bír. Sőt, a feltükrözött helyek sem hasonlíthatóak a bősárkányi elágazáshoz.
  Remélem, sikerül valamit tenni ez ügyben.
  A cikkel kapcsolatban pedig: a kamionosok nagy százaléka jó sofőr, jó ember. Nekik ez a munkájuk, valahol közlekedniük kell. Nem szeretem azokat, akik válogatás nélkül szidják-piszkolják őket. Iskolapéldája ez az eset az emberségnek, önzetlenségnek. Én nem mertem volna odamenni. És közülünk még sokan nem.”
 • 19. Tommi 2008. június 08. 07:59
  „Ismeretlenül is gratula és kösz a kamionosoknak, nem semmi....”
 • 18. enemy 2008. június 08. 07:52
  „Gyors gyógyulást.Kamionosoknak grat.”
 • 17. még egy hozzászólás 2008. június 07. 20:29
  „Csak megjegyezni kívánom, hogy zenelady12 által elindított okfejtés marhára nem tartozik ahhoz, amiről ez az írás szól. Egyre inkább úgy tűnik, hogy néhány fórumozót egyáltalán nem érdekel, hogy mihez is szól hozzá.”
 • 16. zenelady12 2008. június 07. 19:52
  „Egyrészt nem vagyok Jánossomorjai, másrészt meg olyan pici babám van, akit még nem érint. De rokonok laknak ott, és látom, hogy a gyerekeket tényleg nem lehet elengedni, főleg ha többen vannak, mert ha akarjuk-ha nem, közben eszetlenkednek. De mindegy is. Nem kívánom senkinek, hogy a gyerekét, vagy bármilyen hozzátartozóját így veszítse el. Ha emlékezetem nem csal, az utóbbi idők híradásai arról szóltak, hogy hány embert csaptak el autók és küldtek a halálba (nagyszülők pici gyerekkel), akik a zebrán közlekedtek. Hát, jánossomorján csak a VÁROS belterületén van zebra, az iskola környékén. Máshol akkor csapjuk el a gyereket, igaz? Mert ezek a kamionok nem azzal a tempóval közlekednek, amivel könnyűszerrel megállnának adott esetben. És jaj, bocsánat. Tényleg város.”
 • 15. csiguszka 2008. június 07. 16:36
  „Zenalady12!

  Én ha emlékezetem nem csal Jánossomorját kisvárosnak nyilvánították, ez az egyik!A másik pedig az , hogy sajnos mindenhol lehet találkozni kamionosokkal is...és szerintem nem szabad egy kis gyereket magára hagyni mert ettől gyerek!Másrészt meg kell tanúlni a gyereknek nézzen jobbra, balra és mégegyszer jobbra s majd utánna átmehet az adott úttesten.Természetesen egyetértek majdnem önnel bár a magam véleménye is megvan!”
 • 14. Hun 2008. június 07. 16:23
  „Kedves zenelady12!
  A gyerekeket sehol nem illik kíséret nélkül kiengedni,mert gyerekek!Ha nem lehet őket beengedni a "faluba", akkor a határban van valami külön gyerekmegőrző?:D:D:D:D
  Nem értem mi ez a féltés dolog?Én sose féltem a kamionoktól sem,mert megtanítottak,hogy jobbra nézek balra nézek,nem jön semmi átmegyek.Megvárom amíg átengednek,és átmegyek.Enyiiiiiiiiiiiiii........”
 • 13. jaaaa 2008. június 07. 14:34
  „Zenelady12!!!!
  Mosonmagyaróváron talán nem kell a kamionoktól félteni !...nem csak a gyerekeket de A FELNÖTTEKET IS............
  Enyiiiiiiiiiiiii............”
 • 12. Jánosi 2008. június 07. 14:03
  „zenelady12

  Jánossomorja tudtommal város!!!

  A többivel egyetértek.”
 • 11. csaki 2008. június 07. 13:29
  „Oké, de mi az a palck ami a címben szerepel?”
 • 10. zenelady12 2008. június 07. 09:27
  „Igen, ez mindenképpen jeles. Csak jánossomorján nem lehet gyerekeket kíséret nélkül beengedni a faluba... Ott miért nem tudnak odafigyelni? Nem tagadom, ez tényleg nagyon szép cselekedet volt, de másoknak meg veszélyeztetik az életét elég rendesen. Tudom, összetett... Pénzért dolgoznak, sietnek, stb... Csak hát, azért ne mindenáron”
 • 9. X-men 2008. június 07. 08:52
  „Ez igen!!!
  Kamionosoknak gratulálok, kitüntetést érdemelnek (legalább egy oklevelet).”
 • 8. Lengyel Tamás 2008. június 07. 05:35
  „le a kalappal a lengyel kamionosok elött. nemhiába a lengyelek a barátaink.bár szerintem ezt más is megtette, volna remélhetöleg.Innen kivánék mielöbi gyogyulást a söförnek”
 • 7. brrrr 2008. június 07. 00:58
  „a palackok hütése jelenleg is tart a cikk szerint és még mindig és mindig és mindig.... ja és még mindig”
 • 6. csiguszka 2008. június 06. 22:59
  „Igen így kell viselkedni, jeles ----->emberségből!”
 • 5. ibica 2008. június 06. 22:00
  „Az Ujrónafői polgárőrök a robbanás és a szirénák hallatán a helyszinre siettek, részt vettek a helyszin és a forgalom biztositásában”
 • 4. Olvasó** 2008. június 06. 21:36
  „Emberségből jeles!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

hegyeshalom.kisalfold.hu

Hegyeshalom - Dinamikusan fejlődik a kisalfold.hu honlapon a hegyeshalmi kluboldal. A lelkes… Tovább olvasom