Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Félrevezette a rendőröket

Három hónapon át nyomoztak a rendőrök rablás miatt. Mára kiderült, a bűncselekmény valójában nem történt meg, az állítólagos sértett csak azért találta ki a történetet, mert ittasan a Lajtába esett és elvesztette munkaadója telefonját. A férfinek most a hatóság félrevezetése miatt kell felelnie.

Még szeptember közepén tett feljelentést egy 27 éves helyi férfi a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon, mivel rablás áldozatává vált. Állítása szerint két ismeretlen férfi támadt rá a városban, egyikük lefogta, míg másikuk elvette az övtáskáját a benne lévő értékekkel együtt. A támadók ezután a Lajtába dobták a férfit.

A rendőrség rablás miatt indított eljárást az ügyben ismeretlen tettesek ellen. Kiemelt bűncselekményről lévén szó, nagy erőkkel fogtak a nyomozáshoz, széles körű adatgyűjtést folytattak és számos tanút is kihallgattak. Három hónapon át tartó nyomozás után a napokban sikerült pontot tenni az ügy végére. Kiderült, hogy a sértett által elmondott rablás valójában nem történt meg. Ezt végül kihallgatása során elismerte a férfi.

Elmondta a rendőröknek, hogy valójában meglehetősen ittas állapota miatt esett a Lajtába, ekkor veszett el a folyóban a nála lévő mobiltelefon, ami a férfi munkáltatójának tulajdona volt. Tudta, hogy munkaadója rossz néven veszi majd a történteket, ezért találta ki a rablás meséjét. A férfinek a bíróságon kell majd felelnie hazugságaiért, a rendőrség ugyanis a hatóság félrevezetése miatt feljelentést tett az ügyészségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rászorultakért lemondtak egy kóla áráról

Több mint tízezer forintot fizetett be a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola 10. f osztálya a Kisalföld… Tovább olvasom