Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Felpofozta a demonstráló a tizenéves fiút

Lapunk információi szerint incidens történt a múlt hétvégi kormányellenes demonstráción Mosonmagyaróváron.
Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult eljárás egy egyházi személyiség ellen, aki pénteken, a kormányellenes tüntetésen pofon vágott egy tizenéves fiút. A tüntető azt hitte, hogy az ott elhaladó fiatalok „beszóltak" nekik.

A Magyar utca végi Trianon-keresztnél a múlt év ősze óta rendszeresen demonstrálók a kormány leváltását követelik. A Kisalföld úgy tudja, pénteken este egy felvonuló, az egyik történelmi egyház tagja félreértette a mellettük elhaladó fiatalokat, ezért utánuk ment és két pofont adott az egyik fiúnak.

Horváth Csaba alezredes a Kisalföld érdeklődésére megerősítette értesüléseinket. A kapitányságvezető elmondta: bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett demonstráció zajlott a Magyar utcán, mintegy harminc résztvevővel. Pénteken este 9 óra körül egy négytagú, tizenévesekből álló társaság sétált arra. Az egyik gyerekkorú lány a demonstrálók mellett elhaladva azt kérdezte társaitól, hogy milyen rendezvény ez, illetve kik ezek az emberek. Az egyik fiú azt mondta: úgy tudja, valamiféle politikai rendezvény van. Ezután továbbmentek a Győrikapu utca irányába. A tüntetők közül vélhetően többen félreértették a fiatalokat és úgy gondolták, „beszóltak" nekik. Az egyik demonstráló ezért utánuk ment és kérdőre vonta őket, majd két pofont adott az egyik 17 éves fiúnak. A megvert fiú ezután odament a rendezvényt biztosító rendőrhöz és elmondta a történteket.

A meghallgatások során kiderült: a demonstrálóknak nem tetszett, hogy a fiatalok vidáman, nevetgélve mentek el mellettük. A pofozkodó tüntető elismerte tettét és elnézést kért a fiútól.

A rendőrség garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége gyanújával indított eljárást ellene.

Az alezredes hozzátette: az ősz óta zajló tüntetések során eddig semmiféle atrocitás nem történt. Az eset után beszélt a rendezvény felelős szervezőjével és kérte, hogy a jövőben jobban figyeljenek oda a hasonló esetek megelőzése érdekében.

A kapitányságvezető elmondta: amennyiben a rendezvény területén történt volna a rendbontás, úgy a törvény szerint a rendőrségnek fel kellett volna oszlatnia a demonstrációt. Ez esetben azonban a kordonnal körbekerített területtől mintegy száz méterrel távolabb történt az incidens.

A Kisalföldnek nyilatkozott a négyfős társaság egyik tagja. A tizenéves fiú elmondta: péntek este barátaival sétáltak, amikor a tüntetők mellett elhaladva a velük lévő egyik lány azt kérdezte: kik ezek az emberek. A fiú szerint semmi bántó és rossz szándék nem volt a kérdésben és a válaszban sem. Ennek ellenére a demonstrálók közül egy férfi zászlóval a kezében utánuk ment. A férfi a zászlóval hadonászva ordítozott a fiatalokkal, majd hirtelen két pofont adott a hátul haladó fiúnak. A fiatalok megijedtek a férfi viselkedésétől és a közelben lévő rendőrhöz mentek segítségért. A fiú szerint ekkor a pofozkodó férfi odament és elnézést kért tőlük, valamint azt, hogy tekintsenek el a feljelentéstől.

A fiú ezután látleletet is vetetett a kórházban sérüléseiről.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberre ígérik az átjárót

Szerkesztőségünkbe több olvasónk is elküldte panaszát a hegyeshalmi vasúti átjáró aszfaltburkolatának katasztrofális állapotáról. Az aszfaltburkolata tönkrement, ám ez az egyetlen átkelési lehetőség több száz ember számára. Tovább olvasom