Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Félpályás útlezárással a kormány ellen

Több mint harminc jármű foglalta el tegnap délután a 86-os főút Mosonmagyaróvár előtti szakaszát .
A kormány és a miniszterelnök lemondását követelve félpályás útlezárással demonstráltak tegnap délután a 86-os főúton Mosonmagyaróvár és Újudvar között. A nemzetiszínű és árpádsávos zászlókkal, valamint transzparensekkel felszerelt több mint harminc személyautó déltől kora estig fél pályán zárta el a főút egyik sávját.
Horváth Bors Erzsébet, a demonstráció főszervezője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: kilenc hete már, hogy – a vasárnapok kivételével – minden este összegyűlnek a mosonmagyaróvári Trianon-emlékkereszt előtt, a kormány és a kormánypárti képviselők lemondását követelve. Most úgy gondolták, a forgalomlassító akcióval megpróbálnak nagyobb hangot adni véleményüknek.

Horváth Bors Erzsébet hangsúlyozta: nem a megszorító intézkedések ellen tiltakoznak, hanem a kormány hazug politikája ellen, emiatt követelik a kormányzó erők lemondását. Szerintük egy szakemberekből álló ideiglenes kormány megalakítása lenne a megoldás a kialakult helyzetre.

A szervező elmondta: terveik szerint az elkövetkezendő négy hétben minden pénteken délután hasonló forgalomlassítást szerveznek a 86-os főúton és minden este összegyűlnek a Trianon-keresztnél is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halmentő akció egyetemistákkal

A munkálatok irányítója a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Korábban a Kisalföldhöz olyan SMS is érkezett egy olvasónktól, mely arra kéri a rehabilitációt végzőket, hogy tél előtt, a korcsolyaszezon kezdetekor ne eresszék le a Vár-tavat. Szirtl György, az építési munkálatok vezetője elmondta: az elzáró szerkezeteket is felújítják, ezért is szükséges a víz elvezetése. Tovább olvasom