Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Félpályás útlezárás a felújításért

Félpályás útlezárást terveznek pénteken délután 1 és 5 óra között az 1406-os úton 150 méter hosszan a kálnoki hídtól, Mosonmagyaróvár és Máriakálnok között.

– Az 1406-os út 1,8 kilométeres szakaszán – Máriakálnok belterületén – csak felületjavításra lenne szükség, de egy 3,2 kilométeres szakasz nagyon rossz állapotban van. Ha nem végeznek rajta a közeljövőben javításokat, akkor a későbbiekben elkerülhetetlen lesz a teljes burkolatmegerősítés, ami több száz millióba, akár milliárdba kerülhet – hangsúlyozza Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere, aki a napokban a megyei közgyűlés elnökének közbenjárását kérte ebben az ügyben. Dr. Szakács Imre ígéretet tett, levélben kéri a döntéshozókat, hogy az említett útra különös figyelmet fordítsanak.

Félpályás útlezárással ˝küzdenek˝ az 1406-os út megerősítéséért. A kátyúzások csak rövid távú megoldást jelentenek.
Félpályás útlezárással ˝küzdenek˝ az 1406-os út megerősítéséért. A kátyúzások csak rövid távú megoldást jelentenek.

Amint arról többször beszámoltunk, a Lajta-parti várost Máriakálnokkal összekötő út vált mára a négy számjegyű utak egyik legforgalmasabbjává, de az egyik legjárhatatlanabbá, a legrosszabb műszaki állapotúvá is.

Becslések szerint naponta 3–4 ezer személygépkocsi, több száz teherautó és kamion, nyolcvan menetrend szerinti busz közlekedik ezen a szakaszon. Felső-Szigetköz szinte összes településéről ebből az irányból jönnek át Mosonmagyaróvárra a halászi híd lezárása óta.

– A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság engedélyezte a pénteki félpályás útlezárást. A rendőrség munkatársai irányítják majd a forgalmat, de a máriakálnoki polgárőrök is a helyszínen lesznek. Váltakozó forgalomirányítás lesz, így 10–15 percnél nem kell többet várniuk az autósoknak – szögezte le Széles Sándor.

Hozzátette: az akcióról tájékoztatják a miniszterelnököt és a közlekedési minisztert is. A lezárást követően megvárják a szakmai szervezetek reakcióját, és amennyiben nem születik megoldás, a továbbiakban akár hetente szerveznek majd félpályás útlezárást.

Az autós megmozdulásra a máriakálnokiak – mint elmondták – várják Halászi és Dunasziget képviselőit is.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. 01010 2010. március 07. 20:37
  „lacika1967 35. ha igy gondoljaakkor egyezik a véleményünk. :)
  23- erre soha nem kapunk választ . Ami lehet hogy jó (nem tépjük ki a hajunkat :)

  34 Ha Ön zárt helyen dolgozik (műhely , iroda...) akkor nem tudja milyen nyílt téren dolgozni . :(”
 • 35. lacika1967 2010. március 07. 16:06
  „01010 ne akard soha látni személyesen, hogy miként végzem a melómat.Én nem a melósokat kritizálom hanem a területen lévők számát.És a kérdésem is áll amit a 23. hozzászólásomnál a végén feltettem.”
 • 34. Carajito 2010. március 07. 15:24
  „Mivel ezt mindenki olvashatja, nem írom le, de személyesen szívesen elmondom a véleményemet, és hogy hol dolgozom, ha ezzel örömet szerezhetek...”
 • 33. 01010 2010. március 07. 14:19
  „"Ha én a főnökömnek ilyen érvekkel jönnék, amilyenekkel Önök, már régen nem kellene dolgoznom."
  Ha elárulnák merre is dolgoznak lehet hogy én is kirugnám Önöket a hozzáállásuk miatt:)
  De ha büszkék munkakörükre akkor irják meg mi az és ÉN MÉGJOBBAN TISZTELNI FOGOM ÖNÖKET.
  De a "kavarásaikból" szerintem a pontos munkájukat nem merik felvállalni :(”
 • 32. Carajito 2010. március 07. 12:38
  „Csatlakozom lacika1967...
  Már a határidő kiszabása is vicces volt, pláne hogy el is fogadták.
  01010:
  Nagyon okos a maga módján, ebből a hozzászólásából kivehető, hogy Ön itt "dolgozik", vagy legalábbis köze van a dologhoz.
  De azt nem tudom, hogy kinek lenne az baj, ha építkeznek a munkások. Azt várjuk már hónapok óta, hogy ez így legyen, de semmi. Hibásnak természetesen nem azt a négy embert látom, nem is azt írtam, hogy ők a hibásak. Ha hibást kell keresni, akkor vezetők azok, hiszen ők küldik/ nem küldik ki az embereiket dolgozni.
  Sajnos magyarázgatás ide-oda, ezzel nem jutnak semmire, sosem lesz igazuk. Azt megtanulták, hogy miként lehet megmagyarázni, hogy a döglött ló alszik. Ha én a főnökömnek ilyen érvekkel jönnék, amilyenekkel Önök, már régen nem kellene dolgoznom.”
 • 31. lacika1967 2010. március 06. 19:01
  „01010 most már értem a dolgot! Észt osztani magyarázni megtanultatok .Az indulásnál 2009 novemberét jelöltétek,hogy kálnokiak addíg viseljék a nagy forgalmat mert ti siettek nagyon.Ajánlom figyelmedbe a monitor alján a dátum mit mutat.A többi az meg a blablabla!”
 • 30. 01010 2010. március 06. 16:42
  „27. lacika1967 " .A diletáció sehol pedíg csak az hiányzik a híd elkészültéhez.Álítólag!"

  és egyéb részek ,konkrétan: a Feszítőrúdak sincsenek beállítva /megfeszítve/ , dillatációs elem , "úszólemez" hát-töltés, festés, aszfaltozás.....

  25. Carajito "Jedlik-híd építésének gyors folyamatát és hogy nem 4,hanem 10-20 ember dolgozik rajta estig."
  Akkor nem értem miért azt a 4 embert látja hibásnak ???

  Választásokra lesz Halászira rövidebb út....igaz ha majd forgalom alatt festik akkor amjd jönnek panaszkodva egyesek ,hogy rácsöppent a kocsira a festék...mint ahogy a homokfúvásnál panaszkodtak az emberkék hogy porossak lettek .
  HA ÉPÍTKEZNEK A MUNKÁSOK AKKOR AZ A BAJ EGYESEKNEK :(
  Egyébként mindenki a saját szakmájában legyen okos. Téma részemről lezárva (aki szakmai az úgyis tudja milyen technolgiát és milyen sorban kell alkalmazni .”
 • 29. Carajito 2010. március 06. 13:54
  „Minden tiszteletem a kálnoki lakosoké, de az, hogy ők szívták meg, azért az enyhe túlzás. Természetesen nekik is gondot okoz a nagyobb forgalom, hiszen eddig a kutya se járt arra, most meg mindenki arra kényszerül.
  Viszont ha egyszer elkészül a halászi híd, felújításra fog szorulni a kálnoki, valamint a kálnoki út, és esélyesnek látom, hogy a kálnokiak fognak arra kényszerülni, hogy kerüljenek. Majd meglátjuk, hogy akkor mekkorát fognak szívni (mint most a halásziak).
  Míg volt Halászin híd nagy volt a forgalom nálunk is és mégsem tiltakoztunk, hogy a fele forgalmat tereljék már Máriakálnok felé.
  Ebben össze kellene fogni, nem pedig egymásra mutogatni, hogy kinek rosszabb. Mindenkinek rosszabb, akit érint, csak azoknak nem, akik építik.
  Ilyen egyszerű. Ha nekik is rosszabb lenne, már kész lenne a híd.”
 • 28. kirulany 2010. március 06. 12:30
  „Az útról volt szó és nem a politikáról!
  Valamit csinálni kell hogy felfigyeljenek ránk "kis emberekre" és ha kell nem félpályás útlezárás lesz hanem egész és ezzel nem az autsokat akarják szivatni!!!Amúgy meg 15percenként engedték a forgalamat!Ennyit szerintem mindenki tud várni!És igen is Kálnok szívja a legjobban a Halászi híd miatt!!Nem Szegégy Halásziak.....:S”
 • 27. lacika1967 2010. március 06. 12:05
  „01010 úgy látom te látod csak munkának, ezt a semmit, de a fele a halásziak jövés menése gyalogosan .A diletáció sehol pedíg csak az hiányzik a híd elkészültéhez.Álítólag!Közben Győrben egész télen dolgoznak.Szerintem 2009 novembere is elég régen volt már.A vebkamerát a felszerelése napjától meg nézegetem. A kérdésem még áll mi a valós oka a késésnek.”
 • 26. embertelen 2010. március 06. 08:58
  „A 22-es hozzászóláshoz. Kedves Ákos62 azt írod, hogy ,,Nem kellene a Széles Urat szapulni" Igazad van tényleg nem kellene, de kell! Az útlezárás nem old meg semmit, csak másokat bosszant! Az a megjelent 20 kocsis csak eszköz Széles úr számára, pontosabban a fidesz kampány számára. Széles úr két hetente meg fogja ismételni ezt a propaganda akciót. Abban mindenki biztos lehet, hogy a választásokig senki nem fog úttal kapcsolatban dönteni. Abban is mindenki biztos lehet, hogy a választások után, mivel azt a fidesz fogja nyerni Széles úr nem mer majd több demonstrációt szervezni, hanem gerinctelenül sunnyogni fog. Hát ezért kell a te szavaiddal élve Széles urat szapulni. Itt sokkal radikálisabb változásra van szükség, hogy helyére kerüljenek a dolgok. Széles úr látszat-tüntetése csak sz@rkeverés és nem több, ezért nem értek vele egyet.”
 • 25. Carajito 2010. március 06. 06:26
  „Kedves 01010!
  Ohh...kíváncsi lennék, hogy az Ön főnöke ezt a munkatempót hogyan minősítené. Ez nem munka, hanem csak dolgozgatás. Lassú, hosszadalmas...fájó, hogy minden napos győri utamon megdöbbenten látom a Jedlik-híd építésének gyors folyamatát és hogy nem 4, hanem 10-20 ember dolgozik rajta estig.
  Ha esetleg Ön is építő, itt nincs esélye, hogy kivívja maguknak az elismerést. :)
  Azzal már elkéstek.”
 • 24. 01010 2010. március 05. 14:34
  „23. lacika1967 Ön vak vagy ....?
  figyelmébe ajánlom a fenti cimet http://www.haninet.hu/webkamera.html
  és láthatja hogy a munkások már 3 napja dolgoznak....
  részleteiben láthatja hogy a híd már sarukon áll...”
 • 23. lacika1967 2010. március 05. 12:08
  „No de mivan a Halászi híd építésével! Sehol egy építő sehol az előkészítés a ragasztáshoz. Tiszta vizet a pohárba,hogy miért nem dolgoznak a hídnál.Hol tárolják a diletációt, ki van-e fizetve az eddíg végzett munka stb?”
 • 22. Ákos62 2010. március 04. 22:31
  „5-nek!
  Nem kellene a Széles Urat szapulni! A jelenlegi országgyülési képviselőnk sem sokat ért el a jánosi uttal
  kapcsolatban.”
 • 21. Flamo 2010. március 04. 21:40
  „Azért kicsit elfeledkezünk valamiről!
  A halászi híd felújítását a Halászi községet elkerülő út megépítése utánra ígérték még 1992-ben.
  A projectet az érdekeltek 99%-a támogatta. Már akkor is pénzhiányra hivatkoztak, azért nem lett belőle semmi.
  Gondoljátok, hogy majd rendesen felújítják a kálnoki utat?
  Hahahahahahahahahahaaha.
  Demonstráció nélkül a kutyát sem fogja érdekelni a dolog.
  Közös érdekünk!!! Én is megyek!”
 • 20. pancser 2010. március 04. 20:53
  „Ami ebben az országban folyik az minősíthetetlen.Van kistérség nagy térség, meg ki tudja hány társulás csak az úttal nem törődik senki. Pedig nem a szlovákok zárták le a halászi hidat. először rendbe kellett volna szedni az elkerülő utat. Van pénz a Csodák palotájára, több mint egymilliárd forint közpénz, de nincsen pénz az útra. nem fordítva kellene ezt is? Vissza a járásokat erősíteni a megyéket ezeket elcseszett térségeket meg küldjük vissza azoknak akik alkották. Területi felelősség nélküli ország nem ország, hanem dzsumbuj! Sz...nak az utjainkra ott fönn! arra adnak pénzt amire akarnak és nagyképűen pályázatnak nevezik a pénszórást!”
 • 19. invektus 2010. március 04. 19:40
  „18 :) ez igy igaz”
 • 18. bika07 2010. március 04. 19:22
  „Emberek nem a politikárol van szó hanem 1406-os utról arrol kéne a hozzászolás. Én nem vagyok Kálnoki sem Halászi lakos De Hajrá és igazuk van Én teljesen lezárnám mert közlekedhetlen..És nem a halásziak ellen szólok.”
 • 17. KoPi 2010. március 04. 19:18
  „Szavazni felelősség. Akik kétszer is megszavazták a maszop-szadesz kormányt, azok érezzék át a felelősségét a tettüknek. Ők is felelősek azért, hogy szabadon garázdálkodhattak a szociálliberálbolsevikok 8 évig és nyomorba dönthették az országot. Akik erre az oldalra szavaztak, jól nézzenek a tükörbe és döntsék el, hogy mit tegyenek a képmásukkal! Törlőkendőt ne felejtsenek el kikészíteni!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városrészi bizottságot javasol Szentkuti

A mosoni mintájára egy magyaróvári bizottság létrehozását javasolja a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom