Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Feloszlatta magát a testület Héderváron

Feloszlatta magát a hédervári képviselő-testület kedd esti rendkívüli ülésén.

A helyi választási bizottságnak három hónapon belül kell kiírnia a szavazást, ahol új polgármestert és képviselő-testületet választ majd a falu. Úgy tudjuk, a település vezetője és a testület között elmérgesedett viszony vezetett a kedd esti döntéshez.

Néhány képviselő kezdeményezésére hívtak össze rendkívüli testületi ülést kedden este Héderváron. Úgy tudjuk, a tanácskozás egyetlen napirendje Juhász József polgármester és a képviselők közti ellentét, illetve a testület feloszlatása volt. Az elmúlt időszakban ugyanis igencsak elmérgesedett a viszony több  képviselő és a település vezetője között, ami nehezítette az  önkormányzati munkát.

A Kisalföld információi szerint a két óra hosszat tartó ülésen a testület tagjai számos ügyet felróttak a polgármesternek, köztük az ülések nem kellő előkészítését, az iskolafenntartási társulás megszűnését és több sikertelen pályázatot is. Állításuk szerint egyre nehezebben tudnak együtt dolgozni a település vezetőjével. A testület végül a feloszlatása mellett döntött.

Az ülésen történtekről sem a polgármester, sem a testület tagjai nem kívántak nyilatkozni. Dr. Tóth Zoltán körjegyző érdeklődésünkre elmondta: a rendkívüli ülésen az önkormányzati törvény rendelkezése szerint képviselő indítványozta a testület feloszlatását, amit öt igen és két nem szavazattal el is fogadtak. Ezzel együtt megbízták a körjegyzőt az új választás kiírásával kapcsolatos teendőkkel.

Az új voksolást három hónapon belül kell kiírnia a helyi választási bizottságnak, ahol újra polgármestert és képviselő-testületet is választanak a héderváriak.

Korábban:

Feloszlatta magát a hédervári képviselő-testület kedd esti rendkívüli ülésén. A helyi választási bizottságnak három hónapon belül kell kiírnia az szavazást, ahol új polgármestert és képviselő-testületet választ majd a falu. Úgy tudjuk, a település vezetője és a testület között elmérgesedett viszony vezetett a kedd esti döntéshez.

Olvasóink írták

 • 4. Kobzos 2011. augusztus 06. 21:32
  „egy apró tévedés: "a tanácskozás egyetlen napirendje Juhász József polgármester és a képviselők közti ellentét, illetve a testület feloszlatása volt." 7 db napirend volt, mindegyikről szó is volt.

  a 2 órás testületi pedig kifejezetten rövidnek számít Héderváron.”
 • 3. gaborkimle 2011. augusztus 03. 15:11
  „Tefegu!

  Nem a cikk hosszától, hanem a témájától volt a hátasdobás...”
 • 2. tefegu 2011. augusztus 02. 23:27
  „gaborkimle!

  Azért mert olyan hosszú és kimerítő? Ez is a kisvadföld egyik specialitása...

  Már lassan tanítani kellene...”
 • 1. gaborkimle 2011. augusztus 02. 22:45
  „Ettől a hírtől hátast dobtam...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzügyi gondok szülték a telekadót

Politikai jövőjéről, az új járási és választókerületi elképzelésekről, a nagyberuházások várost… Tovább olvasom