Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Félnek az eltévedt golyóktól

A mosonmagyaróvári Barátság utcai lőtér falai nem nyújtottak teljes biztonságot a lövedékek ellen. Előfordult, hogy a környékbeli ház tyúkóljába, egy stokedlibe vagy egy közeli autószalon kocsijának üvegébe csapódtak be a kirepülő golyók.
Illusztráció
A közelmúltban bezárták a lőteret, majd átalakítás után a napokban újra megnyitották. A környékbeliek azonban a korábbi rossz tapasztalatok miatt aggódva fogadták a hírt. Továbbra is tartanak az eltévedt golyóktól.

Golyók a széklábban és az autók ablakán
A mosonmagyaróvári Barátság utcai lőtér biztonsága a jelek szerint erősen kifogásolható volt. A közelmúltban bezártak, és az átalakítás után most nyílt meg újra. Eddig a környékbeli ház tyúkóljába, egy stokedlibe és egy közeli autószalon kocsijainak üvegébe csapódtak golyók. Úgy tűnik, a lőtér betonfalai nem védik meg teljes biztonsággal a környéken élő vagy dolgozó embereket. Nagy Lajos és felesége van talán a legrosszabb helyzetben eme szempontból, ugyanis az ő házuk áll a legközelebb az ipartelepi létesítményhez.

„Félünk kiülni az udvarra„
– Nekünk bizony gyakran meggyűlik a bajunk az eltévedt golyókkal – kezdte a családfő. – A tyúkól üvegét már rengetegszer kilőtték, utoljára majd egy hónapja. Ki is vettem az üveget, most egy fémlemezt tettem a helyére. Már nem érdemes megjavíttatni, úgyis kilövik – mutatja Nagy Lajos. – Az még mind semmi! – veszi át a szót a háziasszony. – Körülbelül két éve történt, hogy a családdal a teraszon üldögéltünk, s egyszer csak egy koppanást hallottunk a föld felől. A menyem lába mellett pattant le a fa széklábról egy három centiméter hosszúságú pisztolygolyó. Nagyon megijedtünk, azóta félünk kiülni az udvarra.

A lőtér tőlünk négyszáz méterre van, mégis itt is repkednek a lőszerek. Egy ismerősünknek odaadtuk a bizonyítékokat, aki megígérte hogy segít, de egyelőre nem tudjuk, mit intézett ebben az ügyben. Itt még hétvégén sincs nyugalom: szombat, vasárnap is ropognak a fegyverek – panaszolja Nagy Lajosné.

Pisztolygolyó az utastérben
Információink szerint, a lőtértől 700–800 méterre lévő autószalonban egy a hátsó udvarban parkoló autót ért lövés.A golyó az ablaküveget találta el. Aznap a rendőrség munkatársai tartottak lőgyakorlatot, s valószínűleg onnan érkezhettek a gellert kapott skulók. Az eset kapcsán Horváth Csaba kapitányságvezető, rendőralezredes érdeklődésünkre elmondta: fél éve valóban történt egy kilövés. Az esetet kivizsgálták, s egy lőtérbiztonsági szakértő ajánlásai alapján azóta a lőteret átépítették. Újabb vizsgálat következett, s ennek pozítiv eredménye után a napokban ismét engedélyt adtak az objektum használatára.

Átalakították
A lőtér gondnoka, Radek Ernő még csak rövid ideje vigyázza a terület rendjét, de a néhány hete végzett átalakítások alatt már itt szolgált.
– A vámosok, határőrök és a rendőrök gyakorolják itt a fegyverhasználatot – mondta a férfi.
– Ha jól tudom, nekik ez havonta kétszer kötelező. Három hete a rendőrség kérésére átalakítottuk a lőteret, s mi is hallottunk az eltévedt golyókról. Egy gumifalat állítottunk fel a terület határában. Ez eddig nem volt, s mióta elkészült, nem érkezett hozzánk bejelentés az eltévedt golyókról. A számlát a sportlövő egyesület fizette. A gumifallal biztonságosabbá vált a fegyverhasználat gyakorlása. A két eltévedt lövedékről csak hallomásból tudok, mivel rövid ideje dolgozom itt – mondta Radek Ernő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogfosztott Big Brother-szereplők?

A TV 2 műsorán futó Big Brother című valóságshow szereplőivel kötött szerződéssel kapcsolatban több… Tovább olvasom