Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Felmutatják a régió értékeit

A hatodik évfolyamába lépett Szél-járás folyóirat új száma is azt a következetességet mutatja, amellyel a szerkesztők igyekeznek a régió értékeit fölkutatni és fölmutatni.

Így megfér egymás mellett Kovács László Csallóközcsütörtök szakrális emlékeit és köztéri szobrait bemutató írása, valamint Kimlei Péter Czéh Sándort bemutató tanulmánya a kétszáz éve született s Magyaróváron elhíresült nyomdászról. Az idei első szám mindegyik rovata szolgál csemegével. Az Életpályák rovat folytatásokban közli dr. Deák Ernő bécsi történész önéletírását, s a mostani rész éppen a magyar élet szervezésének nehézségeivel, az emigráció megosztottságával, a magyarországi „nyomásgyakorlással" ismerteti meg az olvasót.

A Barangoló most Toporcra visz, Görgei és Irányi felvidéki „otthonába", a képzőművészeti rovat a zalai Nemes Lászlót mutatja be dunaszerdahelyi kiállítása kapcsán. Traiskirchen idehaza az egykori menekülttáboráról volt nevezetes, Ferenczy Klára a városka múzeumába kalauzol el bennünket.
Gazdag a szám irodalmi rovata is, Böröndi Lajos, Kerék Imre, Sárándi József és Péntek Imre jegyez verset, folytatódik Gál Sándor irodalmi naplója, s újabb Réti Attila-novella is olvasható a Szél-járásban.

Olvasóink írták

  • 1. amivarosunk 2013. március 31. 04:03
    „Fókuszban: Győr-Moson-Sopron megye

    Megjelent a Magyar Nemzet ( 2013.03.22. előfizetői példányban) legújabb megyebemutató melléklete, amely ezúttal Győr-Moson-Sopron megyét ajánlja az olvasó szíves figyelmébe.
    Külön is meg lehet rendelni.
    A megyei önkormányzat honlapján részletes ismertetőt találni a magazinról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz megállni a városházánál

Tovább olvasom