Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Félmilliárd forint Szigetközre

Noha még csak a jövő évi költségvetés általános vitája zajlik a parlamentben, Stipkovits Pál országgyűlési képviselő úgy tájékoztatta a Kisalföldet: biztosítékot kapott arra, hogy jövőre félmilliárd forint jut a Szigetköz rehabilitációjára.
Stipkovits Pál országgyűlési képviselő (MSZP) elmondta: pártja a keddi frakcióegyeztetésen elérte, hogy jövőre a Szigetköz rehabilitációjára 300, míg a Mosoni-Duna felélesztésére 200 millió forintot biztosítson a költségvetés.

A pénz az „Országos jelentőségű területfejlesztési feladatok" cím alatt kerülne bele a jövő évi büdzsébe. Ez a keret összességében három és fél milliárdos, s ebből juthat félmilliárd a szigetközi területfejlesztési és rehabilitációs munkákra.

A képviselő szerint ez a keret minden eddiginél több, a Mosoni-Dunára szánt pénzek esetében az idei összeg majd háromszorosa lesz. Ez azt jelenti, hogy folytatódhatnak a már megkezdett és elfogadott rehabilitációs programok, s újabb települések is állami pénzekhez juthatnak területfejlesztési céljaikra.

Kapcsolódó cikkek >>

Aggasztóan megrekedt szigetközi tárgyalások (2003-08-31) >>
Aggályos pályázat a Szigetközben (2003-07-23) >>
Kétszázmilliós igény a Szigetköz rehabilitációjára (2003-08-15) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakrendelések is új helyen

A mosonmagyaróvári Karolina Kórházban egy éve folyó rekonstrukció újabb jelentős állomásához… Tovább olvasom