Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Felkiáltójeleket ültetnek a fejekbe a cigizés ellen

– Amikor egy iskolás gyermek figyelmét hívjuk fel a dohányzás káros hatásaira, illetve szólítjuk fel a dohányzásellenes harccal történő azonosulásra, rejtett célunk, hogy ezek az általunk megérintett fiatalok ezt a gondolatiságot továbbadják társaiknak, családjuknak – mondja dr. Bogdán Piroska, a Mosonmagyaróvári Kistérségi Népegészségügyi Intézet vezetője.

Tény, hogy Magyarországon a kamaszok negyede rendszeresen dohányzik.

– Az első cigi elszívása előtt – legyen az pusztán kíváncsiságból avagy a felnőttesség jeleként – szeretnénk egy nagy felkiáltójelet elültetni a gyerekek gondolataiban arról, hogy nem kell feltétlenül mindent utánozni, amit a környezetükben látnak, illetve a személyes példamutatás jelentősége is óriási. Olyan ismereteket közvetítünk, melyeket azonnal felmérhetnek, felfognak és megértenek. Ebben a munkában Jeges Mária kolléganőnk felkészültsége nagy segítség – mondja a tiszti főorvos.
A felvilágosító anyagot a megyei szakigazgatás egészségfejlesztési osztálya állította össze. A tavaly őszi Szer-telen Ifjúság Nap keretében a Flesch Károly Kulturális Központban már Jeges Mária segítségével bemutatták. Több kistérségi általános iskola azonban nem tudta meghallgatni az előadást.

Az elmúlt év végén a levéli iskolától kaptak felkérést a csoportfoglalkozás megtartására. Március végén Rajkán egészségnapot szerveznek, oda is meghívást kapott a már említett előadás szituációs játékkal kiegészítve. Dr. Bogdán Piroska hozzáfűzte: igény esetén más iskolába is szívesen elmennek.

Olvasóink írták

 • 3. anuvuk 2012. március 04. 19:04
  „A felkiáltó jelet, mindenki maga helyezze a feje főlé, hogy mekkora ma... voltam, hogy nem szoktam le előbb, erről az ocsmányságról!!”
 • 2. RickCartman 2012. március 01. 22:26
  „a mell-implantátumok maradhatnak, üsse kő :-))))”
 • 1. Contar 2012. március 01. 20:25
  „"Felkiáltójeleket ültetnek a fejekbe a cigizés ellen. "
  A leghatározottabban tiltakozom ellene, hogy az általam befizetett egészségbiztosítási járulékot ilyen műtétek finanszírozására fordítsák ! És a felrobbanható mell-implantátumok eltávolítására sem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a szemétdíj

Tavaly megemelték, egy törvénymódosítás miatt viszont most újra a tavalyi szintre csökkentették a… Tovább olvasom