Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Felkészülnek a vészhelyzetekre

A mosonszentmiklósi általános iskola, illetve a Kossuth-gimnázium tanulói érték el a legjobb eredményt az idei hagyományos területi katasztrófavédelmi versenyen Mosonmagyaróváron.
Gyakorlat: A diákok tűzoltói, illetve katasztrófavédelmi ismereteikről adtak számot.
A mosonmagyaróvári polgári védelmi kirendeltség nemrégiben ismét megrendezte katasztrófavédelmi vetélkedőjét a Haller-iskolában. A megmérettetésen ezúttal hét középiskolai és tizenhárom általános iskolai csapat vett részt. A diákok katasztrófavédelmi, polgári védelmi, tűzoltó- és egészségügyi ismeretekből, valamint a rendszeresített technikai eszközök használatából bizonyították felkészültségüket.

Az általános iskolások mezőnyében a mosonszentmiklósi Széchenyi-iskola diákjai bizonyultak a legjobbnak, mögöttük a dunakilitiek, majd a héderváriak csapata végzett. A középiskolások versenyében a Kossuth-gimnázium tanulói érték el a legtöbb pontot, második helyen a mosonszentmiklósi középiskolások végeztek, míg a dobogó harmadik fokára a Bolyai Baráti Kör csapata állhatott fel.

A diákok a versenyzés mellett megismerkedhettek többek közt a katasztrófavédelmi igazgatóság veszélyhelyzet-felderítő csoportja nemrégiben beszerzett gépkocsijának működésével is. A több mint 60 millió forintot érő járművet esetleges vegyi baleset esetén tudja hasznosítani a katasztrófavédelem. A különféle egyéni védőfelszerelések mellett a kocsit felszerelték gázkoncentráció-, illetve sugárzásmérő műszerekkel, valamint komplett meteorológiai állomással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis nemzeti park kellene

Széles Sándor máriakálnoki polgármester nyílt levélben fordult Gyurcsány Ferenc megyei MSZP-elnök,… Tovább olvasom